BARAĆ JE MEGIN TRIJUMF POSVETIO JEDNOM ČOVEKU: "Veoma smo mu zahvalni i ova pobeda je za njega"
Foto: KK Mega

ABA LIGA

BARAĆ JE MEGIN TRIJUMF POSVETIO JEDNOM ČOVEKU: "Veoma smo mu zahvalni i ova pobeda je za njega"

Košarka -

Trener košarkaša Mege Marko Barać izjavio je danas da je ključ pobede nad Cedevita Olimpijom bio što je njegova ekipa uspela da zadrži rezultatski priključak u prvom poluvremenu."Ključ je bilo što smo u prvom poluvremenu zadržali rezultatski priključak i što smo uspeli da smanjimo vođstvo rivala. U drugom smo pronašli postave koje su defanzivno funkcionisale veoma dobro", rekao je Barać, a preneo klub.

"Ova pobeda je za Kobzistija koji je pre dva dana ostao bez oca, ali žrtvovao se i ostao je sa nama. Veoma smo mu zahvalni i ova pobeda je za njega", dodao je on.

Mega je danas na svom parketu pobedila Cedevita Olimpiju sa 97:86, u meču 14. kola regionalne ABA lige.

"Imali smo specifičnu prošlu nedelju, pre svega mislim na promenu u rosteru. Nikola Topić je otišao, doveli smo novog igrača i sve je to trebalo rešavati u hodu. ovi igrači su pokazali da nije bilo slučajno što su rano krenuli sa treninzima i to još u julu. Sada sav taj rad dolazi na naplatu", rekao je Barać.

Mega je u dosadašnjem toku takmičenja zabeležila sedam pobeda i sedam poraza.

"Što se tiče same utakmice, bilo je dosta grča i situacija u kojima nismo imali tečnost u napadu. Promašivali smo zicere, ali smo u drugom poluvremenu zaigrali jaku odbranu, iz čega smo razvijali dobre kontranapade. To nam je donelo dosta samopouzdanja i veliki broj poena. Ključ je bilo što smo u prvom poluvremenu zadržali rezultatski priključak. U drugom smo pronašli postave koje su defanzivno funkcionisale veoma dobro", zaključio je Barać.

U narednom kolu Mega će gostovati Borcu.

Kurir Sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track