SAŠA OBRADOVIĆ BLAGU PREDNOST DAJE ZVEZDI! Oglasio se bivši trener crveno-belih pred večerašnji SPEKTAKL u Evroligi!
Foto: Starsport

evroliga

SAŠA OBRADOVIĆ BLAGU PREDNOST DAJE ZVEZDI! Oglasio se bivši trener crveno-belih pred večerašnji SPEKTAKL u Evroligi!

Košarka -

Pred večerašnju utakmicu Crvene zvezde i Partizana, svoja očekivanja izneo je bivši trener crveno-belih, Šaša Obradović.

Ukoliko pogledate trenutno stanje na tabeli, Partizan je bolje pozicioniran, isto tako crno-beli su već dva puta savladali Zvezdu ove sezone, ali iskusni stručnjak uprkos tome prednost daje klubu sa Malog Kalemegdana.

"Neverovatno važna utakmica za oba tima. Može se reći da je Crvena zvezda kao domaćin u blagoj prednosti, ali kada je derbi u pitanju teško je bilo šta prognozirati. U svakom slučaju, važno je pobeđivati kada si domaćin, jer kako takmičenje odmiče sve je manje prava na kiks, pobede kod kuće ti daju šansu da ostaneš u trci, a trijumf u gostima pravi razliku“, rekao je Obradović za Sportklub.

Detaljno je Obradović analizirao večite rivale.

"Partizanu je došao Džejlen Smit, čime je dobijena sigurnost na poziciji plejmejkera, s obzirom na duže odsustvo Alekse Avramovića zbog teže povrede. Na drugoj strani, Crvena zvezda je jaka na spoljnoj liniji, pa možemo da očekujemo kvalitetne duele spolja, ali i pod košem, gde je Partizan u prednosti. Da se utakmica igra na neutralnom terenu, dao bih malu prednost Partizanu, ali s obzirom na to da je Crvena zvezda domaćin i da derbi igra posle velikog trijumfa nad Fenerbahceom, to značajno menja stvari”, rekao je Obradović.

Kurir sport

Bonus video:

00:22

Navijači Zvezde čekaju u redu za kartu za evroligaški derbi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track