NA POMOLU OGROMNE PROMENE U ABA LIGI! Prvo Dubai, a sad i ovaj rumunski klub želi da pomrsi konce Zvezdi i Partizanu!
Foto: Petar Aleksić

bum

NA POMOLU OGROMNE PROMENE U ABA LIGI! Prvo Dubai, a sad i ovaj rumunski klub želi da pomrsi konce Zvezdi i Partizanu!

Košarka -

Mesecima već kruži priča o tome da će Dubai da zaigra naredne sezone u ABA ligi. Ne bi to bio – odnosno neće biti – prvi put da ekipa van regiona igra takmičenje nastalo na prostorima bivše SFRJ. Ali, moglo bi da ih bude i dve!

Prema nezvaničnim informacijama Meridian sporta, Kluž je na adresu ABA lige poslao zahtev za učešće u ABA ligi! Ambiciozni rumunski klub koji ove sezone igra u Evrokupu, trenutno je trećeplasirani u B grupi ovog internacionalnog takmičenja.

Za sada nije poznato da li bi rumunski klub ponudio finansijsku injekciju regionalnoj ligi, kao što je to, takođe kako nezvanično saznaje Meridian sport, uradio Dubai.

Naime, klub iz UAE spreman je da u ABA ligu “unese” sponzorske ugovore u visini od 3.000.000 dolara. Iz te sume bi se pokrile avio karte ekipa (kao i čelnika ABA lige, sudija…) koji bi u naredne dve sezone putovali zbog utakmica u Dubaiju.

U ponudi je i dve godine organizacije ABA Superkupa u Dubaiju. Nagradni fond bi bio čak 200 hiljada dolara po turniru.

Da li će ove ponude biti prihvaćene, odnosno da li će dva kluba zaigrati u regionalnom takmičenuju koje “pokriva” šest država bivše Jugoslavije, može da odluči samo Skupština ABA lige.

Prema Statutu, samo jednoglasnom odlukom može da se proširili takmičenje, odnosno svi članovi najvišeg tela Lige moraju da kažu “da” kako bi Dubai i Kluž zaigrali u ABA ligi.

Kurir sport / Meridian sport

Bonus video:

03:43

ABA LIGA JE ZAKASNILA SA REAKCIJOM! Direktor KLS-a o incidentu u Zadru: Imali smo najave 8. NOVEMBRA, morali su da reaguju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track