LEPA PRILIKA ZA PARTIZAN DA U KLUB DOVEDE VELIKOG NAVIJAČA: Radi se o vrhunskom napadaču i bivšem igraču Zenita!
Foto: Mikhail Kireev / Sputnik / Profimedia

zicer

LEPA PRILIKA ZA PARTIZAN DA U KLUB DOVEDE VELIKOG NAVIJAČA: Radi se o vrhunskom napadaču i bivšem igraču Zenita!

Fudbal -

Zanimljiva vest dolazi iz Rusije, a tiče se napadača Sočija Luke Đorđevića.

Luka Đorđević
foto: Mike Kireev/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Naime, nekadašnji fudbalski reprezentativac Crne Gore Luka Đorđević (29) postigao je dogovor sa upravom Sočija da ove zime napusti klub kao slobodan igrač. Ovo je saopštio njegov menadžer Igor Gluščević.

Luka Đorđević ove sezone odigrao je 14 mečeva za Soči, postigao dva gola i imao četiri asistencije. Imao je ugovor sa klubom do juna 2025. godine, a prema portal Transfermarkt procenjen je na 600.000 evra.

Luka Đorđević nikada nije krio naklonost prema Partizanu i crno-belim bojama. Jedno vreme bio je zanimljiv Crvenoj zvezdi, još u vreme kada je trener bio Miodrag Grof Božović, a koji ga je odlično poznavao iz tulskog Arsenala gde su sarađivali. Međutim do dogovora nije došlo.

- Iako ima i u mojoj zemlji velikih klubova, mnogi u Crnoj Gori navijaju za Partizan ili Crvenu zvezdu. Generalno, crveno-beli imaju više navijača, ali nikada nisam želeo da budem kao većina. Uz starijeg brata postao sam navijač Partizana. Kada sam bio šesti razred otac me je poveo na derbi u Beograd. Pobedili smo 3:2. Poludeo sam od sreće - rekao je Đorđević i dodao:

- San mi je da zaigram za Partizan. Ali, teška je situacija sada tamo. Mnogo mojih prijatelja je igralo za crno-bele poslednjih godina i ispričali su mi dosta loših stvari.

Luka Đorđević rođen je u Budvi, visok je 186 centimetara i dobro se služi sa obe noge. Karijeru je počeo u Mogrenu, odakle se preselio u juniorski tim Zenita iz Sankt Peterburga 2012. godine. Igrao je za holandski Tvente, italijansku Sampdoriju, špansku Ponferadinu. Potom se vratio u Rusiju i igrao za Arsenal iz Tule, moskovsku Lokomotivu, danski Vejle, da bi u leto 2022. potpisao za Soči.

Kurir sport/Metaratings

00:25

Igor Duljaj: Niko ne voli i ne poštuje Partizan kao on

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track