FUDBALSKA ROMANTIKA! Roma našla zamenu za Murinja! Legenda kluba seda na klupu!
Foto: Mondadori Portfolio / ddp USA / Profimedia

serija A

FUDBALSKA ROMANTIKA! Roma našla zamenu za Murinja! Legenda kluba seda na klupu!

Fudbal -

Čelnici Rome brzo su reagovali posle otkaza koji su dali Žozeu Murinju i u glavnog trenera promovisali su legendu kluba, Danijelea de Rosija.

Ovo je prava fudbalska romantika u Seriji A jer svi znamo za neraskidivu vezu između De Rosija i Rome. To je i sam klub istakao u svom saopštenju.

- Osećamo da De Rosijeve liderske sposobnosti i ambicije mogu da budu odlučujuće u ostvarenju klupskih ciljeva u završnom delu sezone. Svesni smo Danijeleove neraskidive veze sa klubom, ali entuzijazam sa kojim se prihvatio posla nas je uverio u njegovu sposobnost da bude vodič ovog tima i ponosni predstavnik klupskih vrednosti. Dobro došao kući, Danijele - rekli su Den i Rajan Fridkin, čelnici Rome.

Danijele De Rosi
foto: Paola Garbuio / LaPresse / Profimedia

I sam De Rosi bio je prezadovoljan.

- Zahvaljujuem se porodici Fridkin što mi je poverila ovakvu odgovornost. S moje strane, ne znam za drugi način osim posvećenosti, svakodnevnog žrtvovanja i davanja svog maksimuma kako bi smo se uhvatili u koštac sa izazovima koji nam predstoje. Ne mogu da opišem koliko uzbuđenje osećam. Svi znaju šta mi Roma znači - dodao je on.

Danijele de Rosi bio je veliki igrač i na 616 utakmica u dresu Rome postigao je 63 gola, osvojio tri pehara Kupa Italije, jedan Superkup, a za reprezentaciju Italije odigrao je 117 i osvojio je titulu prvaka sveta 2006. godine. Kao trener se nije dokazao, ali će sada dobiti veliku priliku.

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track