TRENER ZVEZDE ZVERSKI UBIJEN, A POČINIOCI JOŠ NISU PRONAĐENI! Ugušili ga maramom - od ove priče ZALEDIĆE VAM SE KRV u žilama!
Foto: Printscreen

životna priča

TRENER ZVEZDE ZVERSKI UBIJEN, A POČINIOCI JOŠ NISU PRONAĐENI! Ugušili ga maramom - od ove priče ZALEDIĆE VAM SE KRV u žilama!

Fudbal -

Gojko Zec jedini je fudbalski trener koji je sa klupe predvodio tri najveća beogradska tima – Zvezdu, Partizan i OFK Beograd.

On je ubijen u Angoli, u glavnom gradu Luande 1995. godine, od strane još uvek nepoznatih kriminalaca.

Motiv i počinioci nikada nisu otkriveni. Zec je radio u ovoj afričkoj državi u nestabilno vreme, kada je u toku bio građanski rat, a navodno su ga ugušili maramom u sobi hotela u kome je živeo.

Ovo ubistvo ostalo nerazjašnjeno evo skoro tri decenije kasnije. Gojko Zec je vrhunac trenerske karijere ostvario na Marakani, gde je bio u dva navrata od 1976. do 1978. godine, a zatim i 1983. do 1986. godine i tada je osvojio dve titule i Kup.

Sa Partizanom je 1970. godine osvojio titulu jesenjeg prvaka sa nepune 33 godine. Iako se izjašanjavao kao Zvezdaš, uvek je bio profesionalac kada je posao u pitanju, pa mu je tako uvek na prvom mestu bio klub u kome je radio.

Trenirao je asove kao što su bili Džajić, Ćurković, Santrač, Stepanović, Bjeković, Vukotić, Petković, Bogićević, Filipović, Savić, Pižon Petrović, Mrkela…

Zec je posle uspešne karijere u jugoslovenskom fudbalu i drugog mandata u Zvezdi od 1983. do 1986. godine karijeru nastavio u inostranstvu. Vodio je Aris iz Soluna, Al Ahli iz Dubaija i Petro Atletiko iz Angole. Posle ubistva u Luandi se u njegovu čast održava memorijalni turnir u njegovu čast.

Kurir sport

Bonus video:

00:23

Koreografija Crvena zvezda Mančester siti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track