"OVO ŠTO SU NAVIJAČI PRIREDILI U ČAST DEJANA..." Emotivne reči Željka Obradovića o Milojeviću i neverovatnih 23.000 gledalaca
Foto: Starsport

konferencija

"OVO ŠTO SU NAVIJAČI PRIREDILI U ČAST DEJANA..." Emotivne reči Željka Obradovića o Milojeviću i neverovatnih 23.000 gledalaca

Košarka -

Potresan scene obeležille su meč Partizana i Mege u Aba ligi. Košarka uopšte nije u prvom planu na ovoj utakmici već oproštaj od Dejana Milojevića koji je tragično preminuo u 47. godini života.

U momentima tokom minuta ćutanja u Areni apsolutnu tišinu prekinula bi po neka suza, jecaj... Pre toga videli smo emotivan film i skandiranje Dekiju... Logično s tim je Željko Obradović počeo konferenciju posle meča:

- Naravno, glavna impresija je ovo što se desilo našem Dejanu. Mnogo je tužno i žalosno, ne bih da ponavljam što sam znao o njemu kao čoveku, igraču i treneru. Ovo što su navijači priredili večeras je pokazatelj ono što je Dejan bio. Najveća poseta u ABA ligi, zahvaljujući njemu, u njegovu čast. Sve ostalo je malo manje važno - rekao je Obradović.

Partizan-Mega, KK Partizan
foto: Stefan Stojanović MONDO

Pričao je trener Partizana o inicijativi da se po Milojeviću nazove južna tribina "Beogradske arene".

- Svaka inicijativa koja ide u tom smislu je dobrodošla. Bez ikakve dileme. Šta kako i gde je pitanje. Sa moje strane sam za to. Vratili smo se iz Atine i odradili jedan trening. Konačno nismo imali probleme, Kevin koji nije putovao oporavio se. U Atini je Naneli krenuo sa temepraturom na put, kao i stručni štab. Počeo je virtus da vlada, oko mene imam prijatelje koji su bolesni. Čuvajte se, sreća da smo zdravi i da ćemo i tako nastaviti.”

Usledilo je još jedno sećanje na Milojevića.

- Najiskrenije, ove majice koje su napravljene. Bio je najveći borac, najsrčaniji sa kojim sam sarađivao. Svi ga znaju po tome kakva je ljudina bio, nema čoveka koji nije voleo da bude u njegovom društvu, od igrača, do navijača i drugih. Navijači su bili svesni kakav je Dejan bio čovek i igrao ne samo u Partizanu, nego svuda, pa potom se i bavio trenerskim poslom i ko zna koliko ga je lepih stvari čekalo još. Nažalost, desilo se šta se desilo.

Kurir sport

Bonus video:

00:51

Skandiranje Miloju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track