"DANAS NEĆU KOMENTARISATI UTAKMICU" Poznati Hrvat gledao večiti derbi, pa ZAGRMEO na mrežama: Istrpeo je sva moguća POTCENJIVANJA!
Foto: PRofimedia

ANALIZA

"DANAS NEĆU KOMENTARISATI UTAKMICU" Poznati Hrvat gledao večiti derbi, pa ZAGRMEO na mrežama: Istrpeo je sva moguća POTCENJIVANJA!

Košarka -

Čuveni hrvatski košarkaš i košarkaški trener, Aleksandar Aco Petrović, oglasio se na društvenim mrežama nakon večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana.

Crvena zvezda savladala je Partizan u derbiju 18. kola ABA lige rezultatom 88:86, a junak utakmice bio je Jago Dos Santos koji je na pet sekundi pre kraja meča postigao koš za pobedu crveno-belih.

Zvezda je dominirala u većem delu meča, u jednom momentu imala je čak 21 poen prednosti i delovalo je da će rutinski zabeležiti pobedu. Međutim, sjajnom igrom u poslednjoj deonici Partizan je uspeo u potpunosti da nadoknadi zaostatak. Na 11 seknundi pre kraja crno-beli su stigli do izjednačenja 86:86. Tada je Jago uzeo loptu, munjevitom brzinom pretrčao ceo teren i postigao koš koji je doneo trijumf svom timu.

Aco Petrović, koji je sa Jagom sarađivao u reprezentaciji Brazila, nakon meča u prvi plan istakao je upravo omalenog plejmejkera crveno-belih.

"Danas neću komentarisati utakmicu, već ću pohvaliti jednog momka koji je istrpeo sva moguća potcenjivanja od strane mnogih koji se bave analiziranjem ovog sporta. Jago, u poslednjih meseci i po dana je najbolji igrač Zvezde. Odlučio je derbi", poručio je Petrović.

Dotakao se Hrvat i suđenja na ovoj utakmici.

"Naravno, bilo je grešaka, kada je u pitanju suđenje. Ali puno je bitnije da li postoji namera da se neko ošteti? Ako namera postoji, onda je teško objašnjivo da jedna ekipa ode na plus 20, a onda ova druga sa minus 20 dođe do egala", smatra Petrović.

Kurir sport/J.M.

04:46

Aleksa Avramović izjava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track