"NAS SRBE MOŽETE DA UBIJETE, ALI..." Đokovićev intervju obilazi svet: I dalje mislim o tome, igranje tenisa je bila moja sudbina!
Foto: Printscreen

POTPUNO ISKREN

"NAS SRBE MOŽETE DA UBIJETE, ALI..." Đokovićev intervju obilazi svet: I dalje mislim o tome, igranje tenisa je bila moja sudbina!

Tenis -

Novak Đoković je pre ispadanja sa Australijan opena dao interesantan intervju za tamošnju najpoznatiju televiziju "Kanal 9" tokom kog se raznežio dok je pričao o svojoj deci.

"Sin Stefan ima devet, a kćerka Tara šest godina, svakog dana, nedelje, mnogo toga se dešava. Njoj je ispao prvi zub i ja nisam bio tu za to. Istovremeno, najvažnije je sve balansirati", rekao je Đoković koji se takođe osvrnuo i na svoju mentalnu snagu.

Istakao je da je veliki uticaj na to imalo i odrastanje u ratom zahvaćenom području:

"Prošli smo kroz dva rata, embargo od 1992. do 1996. godine kada niko od srpskih sportista nije mogao da učestvuje na sportskim takmičenjima i to te očvrsne, a moglo je da ode na drugu stranu. Mislim da je moja sudbina bila da igram tenis", objasnio je Đoković.

"Da li je to i dalje sa mnom? Moguće, ne znam koliko, ali sigurno ima neke veze sa mojim odrastanjem. Sa 12 godina bilo je bombardovanje tokom dva i po sata. Da li i dalje mislim o tome? Ponekad, pojavi se, posebno kada čujem vatromet jer me to podseti na bombe koje su eksplodirale. Nije naročito prijatno, to je verovatno trauma, ali da se vratim na pitanje - mislim da je povezano sa tim što nikada ne odustajem i to se pojavi u trenucima kada se lomi meč", objasnio je Đoković kome je potom novinar Karl Stefanović rekao da ga je "teško ubiti".

Pokazao se kao čvrst orah i Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu, koji posle njega nisu mogli da slome, dok sada pruža vrhunski otpor i teniserima koji po godinama mogu da mu budu čak i deca:

"Ima jedna izreka kod nas u Srbiji: Možete da nas ubijete, ali ne možete naš duh, našu dušu. Ja verujem u to. Pogledajte koliko je tenisera u istoriji uspelo šta sam ja? Ne kažem to da se hvalim, nego da se podsetim, da se uštinem, da pogledam šta sam uradio?", naglasio je Novak.

"Ali, to je samo jedno poglavlje mog života, biće ih još mnogo", poručio je srpski teniser i rekao za kraj da mu teško pada odvojenost od dece i da mu je važno da se istakne i kao otac:

"Očevi treba da se igraju sa svojom decom, to mi je omiljeni deo dana, kada imaju moju pažnju, izmišljamo stvari i to je stvarno najlepše. Nedostaju mi, raznežio sam se".

Podsetimo, Novak Đoković je ovog ponedeljka počeo 410. nedelju na vrhu ATP liste i čini se da će još neko vreme ostati na tom mestu iako je upravo izgubio 1.200 bodova. Sve zavisi od toga na kojim turnirima će igrati pre sezone na šljaci.

Kurir sport

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track