LUDILO! DUBAI HOĆE DA NAPRAVI STRAŠAN TIM! Ulaze u Evroligu i "OTIMAJU" zvezdu Reala za basnoslovnu sumu
Foto: Starsport

JAKO

LUDILO! DUBAI HOĆE DA NAPRAVI STRAŠAN TIM! Ulaze u Evroligu i "OTIMAJU" zvezdu Reala za basnoslovnu sumu

Košarka -

Još samo zvanična potvrda deli nas od "ulaska" Dubaija na evropsko košarkaško tržište, odnosno od nastupa u ABA ligi i Evroligi naredne sezone.

Iako su do sada stizala uverenja da Dubai neće moći da "troši koliko hoće" i tako poremeti situaciju u ova dva takmičenja, čini se da je to ipak bila samo izmišljotina jer stižu informacije o ogromnim ulaganjima u igrački kadar.

Dubai želi "sve i odmah", tako da im je plan da dovedu prvo najboljeg centra evropske košarke - Valtera Tavaresa (31, 221cm) iz Real Madrida i učine ga jednim od najbolje plaćenih igrača.

Tavaresu ugovor ističe na kraju aktuelne sezone i za sada nema naznaka da će ga produžiti jer Real Madrid i igrač ne mogu da se dogovore oko novca, što izgleda nije nikakav problem za "zdravu košarkašku priču" iz Emirata.

Prema informacijama madridskog portala "Relevo", Dubai će platiti Tavaresu čak 8 miliona evra bruto po sezoni, što će i uz odbijene poreze i doprinose biti više nego što je u Real Madridu. Trenutno, kada se sve odbije, zarađuje tek 1,7 miliona evra u Real Madrid, dok je tražio duplo više.

Nadaju se u Dubaiju da bi imenovanjem ovakvog prvog pojačanja uspeli da zainteresuju i druge košarkaše u Evropi da se pridruže njihovom projektu, pa će biti jako zanimljivo videti kakvu ekipu će sklopiti novi učesnik ABA lige i Evrolige.

Podsetimo, Dubai će u narednih šest godina investirati 150 miliona evra u Evroligu, od čega će benefita imati nosioci "A" licence.

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

01:00

Partizan, grobari, arena, Evroliga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track