"OSTAJEM U BOLNICI DOK NE DOBIJEM NOVO SRCE" Bivši saigrač Divca i Stojakovića preživljava AGONIJU: Ni doktori ne mogu da pomognu!
Foto: MATT SIMON / AFP / Profimedia

tužno

"OSTAJEM U BOLNICI DOK NE DOBIJEM NOVO SRCE" Bivši saigrač Divca i Stojakovića preživljava AGONIJU: Ni doktori ne mogu da pomognu!

Košarka -

Bivši NBA šampion Skot Polard ima velikih zdravstevnih problema, njegovo stanje se pogoršava, a zbog problema sa srcem moraće da čeka transplantaciju koja mu je jedina šansa.

Polard je 2008. godine osvojio šampionski prsten sa Boston Seltiksima, a pre toga je bio saigrač sa srpskim igračima Vladem Divcem i Predragom Stojakovićem u Sakramento Kingsima.

Bivši centar je nedavno dao izjavu medijima u kojoj je govorio o svom stanju.

- Ostajem ovde dok ne dobijem srce. Moje je postalo slabije i lekari se slažu da je ovo najbolji način da dobijem novo - rekao je Polard koji se nalazi u bolnici u Tenesiju.

Skot Polard
foto: Andy Alfaro / Zuma Press / Profimedia

Ono što predstavlja problem u celoj priči jeste što je za čoveka od 211 cm veoma teško pronaći srce koje ima dovoljno krvi da snabdeva celo telo.

Problemi za ovog gorostasa nastali su zbog nasledne bolesti zbog koje je njegov otac preminuo u 54. godini života što pruzrokuje da njegovo srce lupa čak 10.000 puta više u odnosu na običnog čoveka.

Po njegovim rečima kaže da sve vreme oseća da hoda uzbrdo, uzimao je lekove, ugrađen mu je i pejsmejker, ali mu je transplantacija jedina nada.

U jednoj od izjava istakao je i da je to van njegovog domašaja.

- To je van mojih ruku, nije čak ni u rukama doktora. Zavisi od mreža donatora. Ne mogu da predvide, ali su ubeđeni da ću srce dobiti za nekoliko nedelja - rekao je bivši šampion.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:14

NESTVARAN PODATAK! Scene iz Arene PREPLAVILE INTERNET - Partizanu i Grobarima pošlo za rukom ONO što nije ni NBA klubovima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track