UDARNA VEST! FSS VRAĆA STARI GRB NA DRES! Beli orao ide u prošlost, ali to nije jedina promena! Srbija će igrati u NOVIM BOJAMA
Foto: Dado Đilas, Starsport

PRAVI POTEZ?

UDARNA VEST! FSS VRAĆA STARI GRB NA DRES! Beli orao ide u prošlost, ali to nije jedina promena! Srbija će igrati u NOVIM BOJAMA

Fudbal -

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) doneo je odluku da se sa opreme fudbalske reprezentacije Srbije povuče grb koji je aktuelan od 2022. godine.

U pitanju je beli orao sa ljiljanima koji je izazvao podeljenu reakciju javnosti, a koji možda neće biti deo opreme "orlova" ni na predstojećem Evropskom prvenstvu, prenosi "Mozzart Sport".

Na dres, odnosno na kompletnu opremu reprezentacije Srbije, trebalo bi da se vrati stari grb FSS sa četiri ocila, koji je dugo bio u upotrebi.

Jedino što je preostalo je da se na sledećoj sednici Izvršnog odbora "aminuje" ova odluka, pa će tako i proizvođač opreme za Evropsko prvenstvo - dobiti dozvolu da novi/stari logo prišije na dres. Takođe, očekuje se da će novi dres Srbije biti u bojama zastave: crveno-plavo-beli.

Aktuelni grb
Aktuelni grbfoto: FSS

Podsetimo, ugovor sa nemačkom kompanijom "Puma" je istekao, a iz FSS je objašnjeno da ćemo u njihovim dresovima igrati na Evropskom prvenstvu.

"Uobičajeno je da se prekid saradnje objavi na vreme. Ugovor ističe 31.12.2024, mi smo ga skratili za dve godine. Želimo bolje uslove. Oprema za Evropsko prvenstvo je odavno dizajnirana i odobrena. Igraćemo na Euru u novim Puminim dresovima. U aprilu će biti promovisani, navijači će biti zadovoljni. Ne smem da otkrivam, ali poslušali smo glas naroda. Već pregovaramo sa nekoliko najrenomiranijih i najvećih proizvođača sportske opreme. Imaćemo novog tehničkog partnera od 1.1.2025. za novi ciklus kvalifikacija za SP u Americi", rekao je Šurbatović.

Stari grb
Stari grbfoto: Dado Đilas

Već od nove Lige nacija, koja se igra na jesen, Srbija bi mogla da ima novog tehničkog sponzora, ali za sada ništa zvanično nije potpisano i FSS razmatra nekoliko kandidata.

Kurir sport/Mondo/Mozzart sport

Bonus video:

03:35

Tadić Srbija Bugarska Leskovac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track