"POGLEDAO SAM KEVINA I REKAO - FAUL, FAUL, FAUL" Obradović: Neka ovaj poraz bude na meni, neću da svaljujem krivicu na igrače
Foto: Starsport©

EVROLIGA

"POGLEDAO SAM KEVINA I REKAO - FAUL, FAUL, FAUL" Obradović: Neka ovaj poraz bude na meni, neću da svaljujem krivicu na igrače

Košarka -

Košarkaši Partizana izgubili su u Beogradu od minhenskog Bajerna sa 78:79 (23:26, 22:15, 18:18, 15:20), u utakmici 26. kola Evrolige.

"Šta reći... Imali smo meč u rukama. Ne znam šta da kažem, neverovatno", bilo je sve što je rekao Obradović za EvroligaTV pre nego što je pošao u svlačionicu, pa na konferenciju za šampu.

Žoc, Željko Obradović
foto: Starsport©

- Ne znam šta da vam kažem, imali smo sve u svojim rukama, tako je bilo i protiv Bolonje, gde smo zahvaljujući našim greškama izgubili utakmicu. Nemoguće je da se ovakva utakmica izgubi kada imaš prednost kakvu imaš, kada sa jednom normalnom kontrolom dobijaš. Da su igrači bili pod stresom ne bi kontrolisali i vodili ceo meč - rekao je Obradović, a potom je dobio pitanje zbog čega nije rekao igračima da pravi faul.

- Kako vi znate da nisam rekao da prave faul. Pogledajte snimak, pogledao sam Kevina i rekao faul, faul, faul. Kako nam je dao Virtus poen na dva razlike. Ne smeš da dozvoliš šut za tri poena. Da li stvarno mislite da to nisam rekao. Neka ovaj poraz bude na mene, ne želim da svaljujem krivicu na igrače. To sam rekao i protiv Splita, navijači su napravili atmosferu kakvu su napravli, ali ni to nije dovoljno za neke. Ja ću opet da stanem iza igrača.

Upitan je i o igri Kaminskog, ali i saradnji Franciska i Ibake.

- Nije da nismo mogli ništa da odbranimo, ako se vidi broj poena koliko smo primili, nije to bilo toliko loše, narvano da se vodi računa ko je bio na terenu. Smailagić je bio u jednom momentu na terenu i napravio dva faula, zbog čega, to je već pitanje. Imali su dobre momente, imali su i neke loše. Imao je isti igrač Francisko šut za tri poena i u prvom poluvremenu kada smo imali samo jedan faul. I to je bio važan faul. Ako te probije, praviš faul.

Crno-beli su vezali treći poraz u Evroligi, peti u svim takmičenjima, i sada imaju 12 pobeda i 14 poraza. Na drugoj strani, Bajern ima skor 11/15 u najjačem evropskom takmičenju.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track