"NJEGOVI KOMENTARI SU IDIOTSKI" Mrzitelj Srba OSUO PALJBU po ljutom rivalu, pa dobio LEKCIJU ZA SVA VREMENA od zvezde NBA lige!
Foto: Christian Petersen / Getty images / Profimedia

da li će naučiti?

"NJEGOVI KOMENTARI SU IDIOTSKI" Mrzitelj Srba OSUO PALJBU po ljutom rivalu, pa dobio LEKCIJU ZA SVA VREMENA od zvezde NBA lige!

Košarka -

Stef Kari pogodio je trojku u poslednjoj sekundi, doneo pobedu Golden Stejtu protiv Finiksa (113:112), ali to nije glavna tema posle meča. Obično su takve stvari u centru pažnje, mada to nije bio slučaj ovog puta. Zašto? Zbog Jusufa Nurkića i Drejmonda Grina. U prethodnom okršaju njih dvojice Amerikanac je "patosirao" Bosanca i zbog toga je bio suspendovan na duži period.

Ovo je bio njihov prvi duel od tada i ujedno glavna tema za medije u Americi. Stvari je dodatno "zakuvao" Jusuf koji se je posle meča imao šta da kaže na račun Grina. "Tužno je, ništa nije naučio čoveče. Samo je pitanje vremena kada će nekoga da udari ponovo. Povlačim sve što sam ranije rekao. Ne zaslužuje šansu, to imam da kažem. Stvari koje je radio, ono što se ne sme. Pokušava da igra na taj način, oni su pobedili, videćemo šta će se desiti u našem narednom meču", rekao je Nurkić.

Njegove reči iskoristili su novinari na konferenciji za medije za pitanja postavljena Stefu Kariju i grinu. "Dao nam je sjajnu energiju i sve što nam je potrebno da pobedimo. Znam da će svi da pričaju o Nurkićevim komentarima koji su idiotski. Ali, Drejmond zna kako da hoda po toj liniji, odigrao je meč u kom je bio glasan, 'vatren' i odigrao je ovako, ako to niste videli...", rekao je Kari.

Nastavio je da brani saigrača i da proziva Nurkića. "Lako je bacati kamenje, nemam pojma o čemu priča, posebno kada si na pogrešnoj strani. Možete da shvatite da vam je neko u glavi kada proslavite na takav način, pa udarite o parket. Onda je Drejmond na to uzvratio. Jasno je da mu je Grin u glavi. Znamo šta se dogodilo prošli put i da je bio suspendovan, iskoristio je taj period da shvati neke stvari. Sada je to preneo na teren i odigrao meč na visokom nivou", jasan je Stef.

Grin je meč završio sa 15 poena, 9 asistencija i 6 skokova, dok je Nurkić imao 6 poena, 6 skokova i 4 asistencije. Američki košarkaš tvrdi da se sve vreme suzdržavao i da je on bio taj koji je primao udarce. "Baš me je tukao, pogledajte snimak, videćete mnogo tih situacija gde me je udarao. Znao sam da hoće da me izbaci sa meča, bilo je očigledno, bila je zabavna utakmica"

Zatim je prokomentarisao Nurkićevu izjavu da "nije naučio ništa tokom suspenzije". Prvo je zastao, gledao okolo, pa je onda dao odgovor. "Rekao bih da sam bio odličan na terenu. Pokušao je da mi uđe u glavu, nije uspeo. Da je želeo da se šetam po terenu i da ćutim, to nikad neću uraditi, ćutljivi momci nikada ne pobeđuju. Može da se vrati kući na istom konju na kom je došao. Izvinite, iskoristio sam psovku, nije trebalo. Naučio sam da smo mi veoma dobar tim kada sam na parketu i ljudi su to počeli da shvataju", jasan je Grin.

Za kraj ga je Stef možda i najbolje opisao. "Drej je takav igrač, jednostavno. To je kao da očekujete od mene da izađem na teren i da ne šutiram trojke. Jasno je da neke stvari mora da kontroliše i da bude pažljiviji, ali živi za takve momente. Zna šta treba da uradi da bi se pobeđivalo, ohrabrujemo ga da nastavi da radi ono u čemu je najbolji", zaključio je Kari.

Podsetimo, Jusuf Nurkić u centar pažnje javnosti često je dolazio neprimerenim izjavama prema našem narodu i gestovima za koje se čulo u Srbiji. Više o tome pročitajte OVDE.

Kurir sport / Mondo / Ž.S.

BONUS VIDEO:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track