NISAM DOŠAO U NBA DA BIH SEDEO NA KLUPI! Vasa ZAGRMEO posle brutalne partije: Nisam Dončić, ali to ne znači da NE MOGU DA IGRAM!
Foto: Printscreen

OTVORIO DUŠU

NISAM DOŠAO U NBA DA BIH SEDEO NA KLUPI! Vasa ZAGRMEO posle brutalne partije: Nisam Dončić, ali to ne znači da NE MOGU DA IGRAM!

Košarka -

Srpski košarkaš Vasilije Micić izneo je svoje utiske nakon sjajnog debija u dresu Šarlot Hornetsa.

Vasa, koji je u četvrtak trejdovan iz Oklahome u redove Hornetsa, na svom prvom meču u novoj ekipi jasno je stavio do znanja svima da mu je mesto na terenu, a ne na klupi.

Dobio je priliku o kojoj u Oklahomi nije mogao da sanja i odmah pokazao Amerima svoje košarkaško umeće. Odigrao je najbolju partiju u NBA, za 26 minuta igre ubacio je 18 poena (8/12 iz igre, 2/3 za tri) i zabeležio devet asistencija.

Nakon meča bio je pun utisaka:

"Ne znam šta da kažem, srećan sam. Iskreno, nisam očekivao da ću igrati ovoliko. Znamo šta se dešavalo u protekla dva dana, ali to mi je dalo dodatni motiv. Kao igrač, samo želite da igrate, to je svima prioritet. Pokušao sam to da iskoristim. Nisam očekivao da ću odigrati ovako pristojnu partiju", rekao je Micić.

Vasa je istakao da nije došao u NBA d bi sedeo na klupi.

"Došao sam ovde sa ciljem, a ne da budem samo igrač u nekom timu, želim da se dokažem na terenu. To je za mene glavni cilj i ostaće. To sam uradio u Evropi. Iskustvo u Oklahomi je bilo veoma korsno. Naravno, nije bilo lako nositi se sa tom minutažom i ulogom na terenu", rekao je Micić koji je za Tandere prosečno beležio 3,3 poena i 2,5 asistencije po meču.

"Zaista sam srećan što ljudi ovede shvataju da imam taj potencijal. Pokušavam da dokažem da sam spreman da igram na ovom nivou", dodao je Micić.

On je istakao da postoje više načina da se doprinese uspehu ekipe.

"NBA je specifičan, ima puno talentovanih igrača u timovima. Ako nemata toliko potencijala, morate da nađete načina da doprinesete i pomognete timu. Uvek sam verovao da je košarka prelepa kada svi igraju zajedno. Nismo svi Stef Kari, Luka Dončić ili ko god, ali to ne znači da ne možemo da igramo. Ima mnogo načina kako da se igra košarka. Sve dok verujete u to i pomažete jedni drugima, a jedna stvar je da dodate loptu, to znači da možemo da pronađemo način da igramo zajedno", zaključio je Micić.

Kurir sport/J.M./Eurohoops

00:15

Vasa Micić posle finala peva narodnjački hit

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track