ČUVENI NBA AS PROGANJAO DARKA MILIČIĆA: "To je ISTINITA PRIČA! Morao sam da ga PRONAĐEM, želeo sam da rešim to 1 na 1 sa njim"
Foto: Starsport©

neverovatno

ČUVENI NBA AS PROGANJAO DARKA MILIČIĆA: "To je ISTINITA PRIČA! Morao sam da ga PRONAĐEM, želeo sam da rešim to 1 na 1 sa njim"

Košarka -

Darko Miličić bio je drugi pik na jednom od najjačih NBA draftova odražnom 2003. godine.

Srbin je tada ostao iza Lebrona Džejmsa, ali ga je Detroit izabrao ispred Karmela Entonija, Krisa Boša i Dvejna Vejda. Nije Darko ostvario svoj pun potencijal i o tome je često pričao, a sada su se Entoni i Vejd dotakli ovog čuvenog drafta.

- Mislio sam da sam već odabran, da je gotovo. Rečeno mi je da ću biti drugi pik. Samopouzdanje mi je raslo, bio sam u kampusu Sirakjuza, dobijao trenerke, čarape, košarkaške lopte od Detroita, kao da sam bio njihov član već na koledžu. A onda se to nije dogodilo - rekao je Karmelo Entoni gostujući u podkastu kod Dvejna Vejda, pa u dahu nastavio:

- Kao da sam video neke naznake... Počelo je da se priča o Detroitu, a kada neko odjednom počne da priča o nečemu, znači, nešto se dešava.

Zatim je otkrio i neke neispričane detalje i rekao kako je doslovno proganjao Miličića.

- Čuo sam priče o Darku i Detroitu i odmah se spremio da idem tamo. Morao sam da ga pronađem tamo gde trenira, da dođem do njega. Gde ga kriju? Išao sam u svaku teretanu kako bih ga pronašao - to je istinita priča. Hteo sam da ga pronađem, da ga pobedim jedan na jedan i da pokažem da sam ja prvi pik Detroita - istakao je Entoni koji je dodao da je na kraju morao da preboli čitavu situaciju:

- Morao sam da porastem, da izađem zreliji iz te situacije. Možda, da sam završio u Detroitu bi stvari bile drugačije. Ali tako razmišljam sa trenutnim iskustvom. A kao klinac, glavom sam bio u Detroitu, na samo sat vožnje od Baltimora. Zamišljao sam kako bi mi bilo u toj kulturi, atmosferi i ljubavlji koju Detroit pruža. Bili bi ludo.

Nije im prvi put

Podsetimo, ovo nije prvi put da Karmelo Entoni i Dvejn Vejd komentarišu Darka Miličića. Ista ekipa se i 2020. godine setila čuvenog drafta i tada je razgovor tekao ovako:

- U tom trenutku nisam znao mnogo o Lebronovoj srednjoškolskoj karijeri, gledao sam te na jednoj utakmici i pomislio "ovo je budući prvi pik". U tom trenutku to nisam mislio za Lebrona, definitivno ne za Darka - rekao je Vejd na šta je Karmelo odgovorio:

- Koga?.

- Tip broj dva, koga su izabrali pre tebe - rekao je Vejd posle čega se Entoni setio o kome se radi, nasmejao, pa prokomentarisao:

- Telefon ti se pokvario kada si izgovorio njegovo ime.

Tada je stigao i odgovor od Darka Miličića.

- Očigledno da je momcima dosadno kad su se mene setili, pošto sam u poljoprivredi trenutno imam pune ruke posla pa ne mogu iskreno da se bavim glupostima, branimo se od mraza evo već nekoliko jutara tako da malo spavamo dežuramo i uzdamo se u Boga da će ovaj naš trud uroditi plodom i da ćemo sačuvati ovogodišnji rod pored svih ovih iskušenja. Veliki je post što opet pretpostavljam da oni ne znaju šta znači, nisam ni ja znao tako da neću suditi - rekao je Darko Miličić za "Blic" tada, pa u dahu nastavio:

- Nismo klinci, odrasli smo ljudi nadam se zreli da bi shvatili de je život pun uspona i padova. Savet njima, pošto ih smatram manje više dobrim momcima, ne treba suditi i ismevati se kada Bogu hvala niste prošli put koji ja jesam.

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track