"ORLOVE" ČEKA PAKAO NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! Lebron Džejms POTVRDIO: Želim u Pariz! Amerikanci će imati TIM SNOVA!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

sve otkrio

"ORLOVE" ČEKA PAKAO NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! Lebron Džejms POTVRDIO: Želim u Pariz! Amerikanci će imati TIM SNOVA!

Košarka -

Lebron Džejms hoće na Olimpijske igre. Jedan od najboljih košarkaša u istoriji želi da predstavlja Ameriku na takmičenju u Parizu i sa 39 godina. Potvrdio je to posle Ol-star spektakla u Indijanapolisu gde je jedno od pitanja bilo upravo o najvećoj svetskoj smotri.

Za njega nema dileme, ali postoji jedna bitna stavka koja mora da se ispuni, a to je da bude zdrav. "Pre početka sezone sebi sam rekao da želim da budem deo tima za Olimpijske igre. Naravno, bitno je da budem zdrav. U ovom trenutku sam zdrav, u formi sam, nalazim se na zadovoljavajućem nivou", rekao je Lebron.

Lejkersi su trenutno na 9. mestu na Zapadu i vode borbu za plej-of. "Ima još mnogo vremena do toga, dosta mečeva ostalo je u ligaškom delu sezone. Ne znam šta će biti u budućnosti, šta bi moglo da bude u plej-ofu. Posvećen sam timu, posvetio sam i svoju dušu i telo timu, želim da predstavljam svoju zemlju. Spreman sam da pomognem, ne znam u kom sastavu bi ekipa bila. Ono što znam jeste da ne moram da nosim ekipu i da budem glavni igrač, jer je tu 12 igrača sposobnih da igraju sjajno i u odbrani i u napadu", zaključio je Džejms.

Lebron Džejms
foto: Justin Casterline / Getty images / Profimedia

Selektor Stiv Ker biće na slatkim mukama kada bude birao 12 igrača za turnir. Na širem spisku nalazi se čak 41 košarkaš: Bam Adebajo, Džaret Alen, Paolo Bankero, Dezmond Bejn, Skoti Barns, Devin Buker, Majkl Bridžs. Džejlen Braun, Džejlen Branson, Džimi Batler, Aleks Karuso, Stef Kari, Entoni Dejvis, Kevin Durent, Entioni Edvards, Džoel Embid, Dieron Foks, Pol Džordž, Eron Gordon, Tajris Halibarton, Džejms Harden, Džoš Hart, Tajler Hiro, Džru Holidej, Čet Holmgren, Brendon Ingram, Kajri Irving, Džeren Džekson Džunior, Lebron Džejms, Kem Džonson, Voker Kesler, Kavaj Lenard, Demijan Lilard, Donovan Mičel, Kris Pol, Bobi Portis, Ostin Rivs, Dankan Robinson, Džejson Tejtum, Derik Vajt, Trej Jang.

Kurir sport / Mondo / Ž.S.

BONUS VIDEO:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track