PEŠIĆ IZNENADIO IZBOROM KAPITENA: Jutros sam se ŠOKIRAO na treningu!
Foto: @starsport

KVALIFIKACIJE ZA EP

PEŠIĆ IZNENADIO IZBOROM KAPITENA: Jutros sam se ŠOKIRAO na treningu!

Košarka -

Selektor Srbije Svetislav Pešić objavio je spisak košarkaša za utakmice sa Finskom i Gruzijom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025 godine.

Kapiten Srbije na ova dva meča biće Luka Mitrović.

Iskusni košarkaš Crvene zvezde i sam je iznenađen ovim izborom.

" I ja sam (smeh). Izuzetna mi je čast. Jutros sam se šokirao na treningu kada sam saznao da sam najstariji u reprezentaciji. Kao juče da je bilo kada sam bio među najmlađima. Sada u nekoj drugačijoj ulozi. Ništa preterano se neće menjati nego svaki prethodni put kada sam bio tu"

Ranijih godina je Srbija imala dosta problema sa ekipama nižeg ranga.

"Uglavnom su to ekipe koje uglavnom nastupaju u istim ili sličnim sastavima. Poznaju se mnogo bolje nego mi i s toga su se u prošlosti dešavala neka iznenađenja, dobra stvar je taj dogovor FIBA i Evrolige, što dozvoljava Evroligašima da nastupaju na ovim prozorima i biće zbog toga znatno kvalitetniji timovi. Definitivno nas očekuju dve teške utakmice bez obzira na protivnika, više usled okolnosti i koliko vremena imate za spremanje i uigravanje. Vidim da su momci svi srećni što su tu i onako su nestrpljivi i motivisani da rade, s toga svi zajedno moramo na svakom treningu biti motivisani sto odsto kako bi taj kratak period iskoristili što bolje moguće".

Kakva je atmosfera posle Kupa, ovde su neki igrači Partizana.

"Ma ne, juče smo bili svi na večeri. Ne priča se toliko o Zvezdi i Partizanu ovde, mnogo manje nego što mislite".

Imali umora kod vas.

"Nije da nema, ali kao što sam rekao sve ostavljamo iza sebe maksimalno smo fokusirani na ovo što nas čeka. U reprezentaciji smo svi u prvom planu, sve nam je obezbeđeno da se osečamo dobro".

Podsetimo, Mitrović nije učestvovao na prethodnom Mundobasketu jer želeo da se nakon silnih povreda što bolje pripremi za novu sezonu.

Kurir sport

Bonus video:

05:26

Svetislav Pešić pred polufinale Svetskog prvenstva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track