NISAM DOZVOLIO DA ME NEKO KONTROLIŠE! Evroliga "GORI" zbog ovih reči: Patnja je bila NEČUVENA!
Foto: Starsport

zagrmeo

NISAM DOZVOLIO DA ME NEKO KONTROLIŠE! Evroliga "GORI" zbog ovih reči: Patnja je bila NEČUVENA!

Košarka -

Selektor Italije Đanmarko Poceko ove sezone se prvi put oprobao u Evroligi. Nakon što je pobedio na startu svog mandata u Asvelu krenula je serija poraza nakon koje je ubrzo dobio i otkaz. Sada se oglasio tim povodom i istakao da mu je iskustvo u Francuskoj jako pomoglo.

Ipak naglasio je da je bilo mnogo patnje, da se promnio i kao čovek i kao trener i sigurno je da Toniju Parkeru i čelnicima francuskog kluba koji su ga već prozvali posle odlaska, neće biti svejedno kada budu čitali njegove reči.

"Iskustvo koje sam imao u Vilerbanu me je dosta promenilo. Postao sam još ubeđeniji u nekoliko jasnih ideja koje imam o košarci, svesniji sam pravca u kome želim da idem kao trener. Ako želim da vodim tim mislim da je ključno da igrači koje imam imaju određene karakteristike, da poseduju sportsku radnu etiku. Ja sam taj koji bira put i ključno je kako želim da ćivim košarku znajući da sam stvari radio na pravi načim. Oko nekih stvari ne želim da pravim kompromise", rekao je Poceko.

Đanmarko Poceko
foto: EPA/MARK R. CRISTINO

Takođe je naglasio da će u narednim prozorima kada bude vodio nacionalni tim imati još jasniju sliku kako želi da radi, a iako je mnogo toga negativnog bilo prisutno u Francuskoj ipak je pozdravio novo iskustvo.

"U Pesaru sam igračima prišao apsolutno pod utiskom onoga što mi se desilo u Francuskoj. Nema potrebe da to krijem, patnja je bila velika, ako ne i nečuvena. Imam objektivne odgovornosti, naravno. Ipak uvek se ponašao na isti način, nisam dozvolio da me neko kontroliše. Rođen sam na košarkaškom terenu, igrao sam sa svakakvim igračima i nikada mi nije palo na pamet da okrivim bilo koga ako situacija nije onakva kakvoj sam se nadao. U svakom slučaju, iskustva, bili pozitivna bilo negativna, vam pomažu da rastete", istakao je Poceko.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

00:24

Zvezda odbranila Žućkovu levicu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track