ATAMAN BESAN NA SUDIJE! Selektor Turske osuo paljbu nakon poraza: "Kad igrate u gostima, kao da protivnik igra američki fudbal"
Foto: EPA/SEDAT SUNA

fiba

ATAMAN BESAN NA SUDIJE! Selektor Turske osuo paljbu nakon poraza: "Kad igrate u gostima, kao da protivnik igra američki fudbal"

Košarka -

U prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, košarkaška reprezentacija Turske poražena je od Italije na gostovanju rezultatom 87:80.

Nakon meča, selektor Turske Ergin Ataman izneo je niz optužbi na račun sudija.

"Upozorio sam na sudije tokom meča. U FIBA utakmici, kad god igrate u gostima, kao da protivnik igra američki fudbal. Imali smo veoma jaku odbranu. Pokušavali smo da odgovorimo na njihovu čvrstinu, ali nismo uspeli", rekao je Ataman i zatim nastavio:

"Uprkos svemu, poraz od sedam razlike je prednost za meč u Istanbulu u borbi za prvo mesto u grupi“, dodao je iskusni trener.

U drugom meču kvalifikacija, Turska će se sastati sa Islandom.

"Moramo da zaboravimo ovu utakmicu i pobedimo Island. Da li smo mogli da pobedimo? Bilo je teško jer smo u drugom poluvremenu uvek sustizali rivala, a na kraju smo izgubili. Možda smo izgubili kontrolu nad mečom praveći previše izgubljenih lopti dok smo neke igrače odmarali. Po mom mišljenju, konačan rezultat nam daje prednost za drugu utakmicu“, rekao je Ataman.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track