HAMILTON ŽELI DA OTVORI NOVO POGLAVLJE U FERARIJU: Na kraju, ja sam taj koji piše svoju priču...
Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

FORMULA 1

HAMILTON ŽELI DA OTVORI NOVO POGLAVLJE U FERARIJU: Na kraju, ja sam taj koji piše svoju priču...

Ostali sportovi -

Sedmostruki svetski šampion Formule 1 Luis Hamilton rekao je da želi da otvori novo poglavlje u svojoj karijeri prelaskom u Ferari 2025. godine, posle 12 sezone provedenih u Mercedesu.

Ovaj 39-godišnji Britanac danas je tokom poslednjeg dana predsezonskih testiranja u Bahreinu prvi put razgovarao sa novinarima otkako je početkom februara objavljeno da napušta Mercedes i prelazi u Ferari.

Hamilton je prošlog leta produžio ugovor sa Mercedesom do kraja sezone 2025, ali je imao olobađajuću klauzulu koju će aktivirati na kraju sezone 2024.

"Kada smo letos potpisali (produženje ugovora) bilo je očigledno da sam video svoju budućnost sa Mercedesom, ali se ukazala prilika početkom godine i odlučio sam da je iskoristim", rekao je Hamilton.

On je istakao da je to najteža odluka koju je morao da donese u svojoj karijeri pošto je povezan sa Mercedesom već 26 godina.

"Oni su me podržavali i zajedno smo prošli neverovatnu avanturu koja je obeležila istoriju ovog sporta i na šta sam veoma ponosan. Ali, na kraju, ja sam taj koji piše svoju priču i osetio sam da je vreme da započnem novo poglavlje", rekao je Hamilton.

Hamilton, koji je sa Mercedesom upisao rekordne 103. pobede i osvojio šest od sedam titula, istakao je da njegovo poglavlje u tom timu još nije završeno.

"I dalje sam 100 odsto fokusiran na to da ovom timu donesem rezultate ove godine i da završim na visokom nivou", rekao je britanski vozač.

Nova sezona u Formuli 1 počinje trkom za Veliku nagradu Bahreina 2. marta.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track