ŠTA ĆE BITI SA POKUŠEVSKIM? DA LI JE PARTIZAN NAJBOLJA OPCIJA: Mladi srpski košarkaš na prekretnici posle otkaza u NBA ligi!
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Srbin u problemu

ŠTA ĆE BITI SA POKUŠEVSKIM? DA LI JE PARTIZAN NAJBOLJA OPCIJA: Mladi srpski košarkaš na prekretnici posle otkaza u NBA ligi!

Košarka -

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski postao je slobodan igrač, nakon što ga je iz NBA lige otpustila ekipa Oklahome.

Aleksej Pokuševski
foto: AP Photo/Abbie Parr

Novosađanin koji ima 22 godine draftovan je 2020. od strane Minesote kao 17. pik na NBA draftu, ali su ga oni odmah trejdovali u Oklahomu. Nažalost, tokom prethodne četiri sezone, Srbin je odigrao 150 utakmica za klub.

Razlog za tako mali broj utakmica bile su konstantne povrede koje su pratile Alekseja Pokuševskog. U nekoliko navrata je odlazio i u Dži ligu, ali jednostavno nije uspeo da se izbori za veću minutažu u Oklahomi.

Aleksej Pokuševski
foto: AP

U tekućoj sezoni Aleksej Pokuševski odigrao je svega deset utakmica na kojima je u proseku beležio 1,2 poena, jedan skok i 0,5 asistencija. Pre odlaska u NBA ligu, Aleksej Pokuševski igrao je za Olimpijakos. U Pirej je stigao još u mlađim kategorijama iz Vojvodine.

Kada je Partizan u Evrokupu igrao protiv Burse, u aprilu 2022. godine, Aleksej Pokuševski viđen je na utakmici crno-belih u Beogradu. Nije tajna da se uvek deklarisao kao navijač Partizana. Možda bi baš ovaj detalj mogao da bude presudan u izboru nove sredine za sledeću sezonu. Vreme će pokazati hoće li Pokuševski ostati u Americi, ili će se vratiti u Evropu, gde bi jedan od izbora mogao biti i Partizan.

Aleksej Pokuševski, Ostoja Mijailović
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović kada je ugostio Alekseja Pokuševskog sigurno je pričao sa mladim košarkašem o njegovoj budućnosti. Mijailović je tada darivao Partizanovim dresom sa brojem 17 mladog Pokuševskog, a on mu je uzvratio sa dresom Oklahome.

Mnogo bi kockica trebalo da se složi, a možda i ne, kako bi 213 centimetara visoki krilni centar obukao crno-beli dres.

Kurir sport

00:15

NOLE OPČINIO NBA ZVEZDU! Dončić nije krio oduševljenje zbog susreta sa Srbinom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track