JANAKOPULOS NAJAVIO OSVAJANJE EVROLIGE! Kontroverzni gazda Panatinaikosa tvrdi: Mi smo jedan od najboljih timova u istoriji!
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

EVROLIGA

JANAKOPULOS NAJAVIO OSVAJANJE EVROLIGE! Kontroverzni gazda Panatinaikosa tvrdi: Mi smo jedan od najboljih timova u istoriji!

Košarka -

Košarkaši Panatinaikosa beleže sjajne rezultate u poslednje vreme u Evroligi.

Atinski velikan je trenutno treći u Evroligi sa skorom 17-10, a u poslednjem kolu slavili su protiv aktuelnog prvaka Evrope i lidera na tabeli Real Madrida u gostima, što je predsedniku "zelenih" Dimitrisu Janakopulosu ulilo ogroman optimizam pred nastavak sezone.

Prvi čovek "zelenih" toliko veruje u svoj tim da prognozira evropsku titulu i kaže da bi ovaj Panatinaikos mogao na crtu svim najboljim ekipama u evropskoj istoriji.

"Prema mom mišljenju, najbolji tim u istoriji bio je Makabi Tel Aviv Pinija Gershona, pa onda Jugoplastika iz devedesetih, kao i Panatinaikos iz Berlina 2009. Nakon onoga što sam video u Madridu, mislim da bi dobili sve tri navedene ekipe, ali šta to znači? Lestvica je podignuta veoma visoko i na kraju godine ćete nas naći sa evropskom i nacionalnom titulom”,samouvereno je izjavio Janakopulos.

Partizan, Panatinaikos
foto: Starsport

Zadovoljan je Janakopulos igrama u dosadašnjem delu sezone pod vođstvom trenera Ergina Atamana, ali ono pravo tek predstoji.

"Sve što smo dosad uradili je lepo, ali ako nemate tim koji to može da podrži, nema mnogo smisla. Najveći uspeh gospodina Ergina Atamana i čitave ekipe nije taj što su treći u Evroligi ili prvi u Grčkoj, već što niko dosad ostvareno ne smatra uspehom. Svi žele Fajnal-for", rekao je on, pa nastavio:

"To je naš najveći uspeh. Kada smo seli prošle godine, rekli smo da želimo da vratimo Panathinaikos u normalne tokove, da ponovo bude kompettitivan i da ljudi cene naš trud. Ne samo da ekipa igra dobro, ali ostvarili smo i sve zacrtane ciljeve,” zaključio je Janakopulos.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track