SFEROPULOS PRED MONAKO: Teško nam je da igramo bez dvojice plejmejkera...
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

EVROLIGA

SFEROPULOS PRED MONAKO: Teško nam je da igramo bez dvojice plejmejkera...

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je da ima problema sa sastavom ekipe za predstojeću utakmicu protiv Monaka u Evroligi, ali da će crveno-beli pokušati da igraju čvrtsto u odbrani i poremete napad protivnika.

"Teško nam je da igramo bez dvojice plejmejkera, tu je samo Jago dos Santos i Adam Hanga pomaže na ovoj poziciji, nije mu primarna, ali radi odličan posao. Neki timovi igraju bez jednog plejmejkera, zamislite kako je bez dva. Nije lako. Borićemo se sa ekipom koju imamo. Očekujem da u naredne dve nedelje imamo jednog ili dvojicu igrača od trojice povređenih na raspolaganju", rekao je Sferopulos za klupski sajt.

Košarkaši Crvene zvezde igraju u četvrtak od 19 časova na gostujućem terenu protiv Monaka, utakmicu 28. kola Evrolige.

Utakmicu će propustiti Miloš Teodosić, Nikola Topić, Trej Tompkins, Dejan Davidovac i Dalibor Ilić.

"Dao sam dva dana slobodno Dejanu Davidovcu koji je prvi put postao otac. Želeo sam da ostane sa svojom porodicom, jer smo ljudi na prvom mestu. Ilić je bolestan, zato nije igrao u Baru, iako je bio u 12. Nije bio spreman. Muči ga virus, kod kuće je i pod lekovima, neće putovati sa nama", dodao je trener crveno-belih.

On je rekao da je ekipa Monaka atletski sjajna u odbrani i napadu i da njegova ekipa u tom segmentu mora da parira.

"Taktički moramo da budemo čvrsti u odbrani, da probamo da im poremetimo napad. Što se tiče napada, moramo da čitamo njihovu odbranu, budemo strpljivi i nađemo najbolje opcije. Znamo da je Monako napravio ekipu za fajnal-for, ali borićemo se", dodao je Sferopulos.

Košarkaš Zvezde Luka Mitrović rekao je da je ekipa navikla na probleme sa povredama ove sezone i da ne sumnja da će nadomestiti izostanak pojedinih saigrača.

KK Crvena zvezda, Crvena zvezda, Adam Hanga, Rokas Gedraitis, Šabaz Nejpir, Džoel Bolomboj, Luka Mitrović
foto: Starsport

"Bilo je utakmica kada smo se adaptirali i kada su igrači igrali na nekim pozicijama koje nisu njihove primarne. Ne sumnjam da ćemo nadomestiti odsustvo tih momaka. Sjajna im je centarska linija, ali linija koja dosta zavisi od njihove bekovske linije, koje ipak smatram za njihovo glavno oružje i to je njihova najveća snaga. Džejms, Okobo, Lojd, Dialo", naveo je on.

"Kada jedan Kemba ne može da se izbori za mesto i minute, onda vam je jasno kakvi igrači igraju za Monako. Timska odbrana će pre svega biti potrebna jer, kao što sam sam rekao, visoki teško da dolaze do otvorenih pogleda i do poena bez bekovske linije", dodao je Mitrović.

Uoči utakmice Zvezda je 16. na tabeli sa 10 pobeda i 17 poraza, a Monako je četvrti sa 17 pobeda i 10 poraza.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track