CRVENA ZVEZDA IZGUBILA MNOGO VAŽNOG IGRAČA PRED 172. VEČITI DERBI: Ozbiljna povreda je u pitanju! Sledi operacija i dug oporavak!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

šteta

CRVENA ZVEZDA IZGUBILA MNOGO VAŽNOG IGRAČA PRED 172. VEČITI DERBI: Ozbiljna povreda je u pitanju! Sledi operacija i dug oporavak!

Fudbal -

Ozbiljan problem za Crvenu zvezdu pred 172. večiti derbi, jer je trener Vladan Milojević ostao bez važnog fudbalera.

Vladan Milojević
foto: www.crvenazvezdafk.com

Iako nije tako izgledalo u prvi mah, Vladimir Lučić doživeo je ozbiljnu povredu tokom utakmice protiv TSC u Bačkoj Topoli. Mladom krilnom fudbaleru Crvene zvezde stradalo je koleno. Prognoze nisu dobre, potvrđeno je Kuriru iz kluba sa Marakane.

Prema našim saznanjima Vladimir Lučić pokidao je prednje ukrštene ligamente kolena i uskoro mu sledi operacija, a onda i višemesečni oporavak. Pribojavali su se u Crvenoj zvezdi ovakvog scenarija, pa je fudbaler u ponedeljak i utorak bio na detaljnim pregledima kod lekara.

Vladimir Lučić
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Nažalost po Crvenu zvezdu obistinile su se crne prognoze. Sezona je završena za Vladimira Lučića i on neće moći da pomogne ekipi. Najmanje pola godine, mada je moguće da se vrati i ranije. Sada je najvažnije da popularni Lučke namesti glavu i shvati da će se posle povrede vratiti još jači.

Na utakmici posle TSC povredili su se Aleksandar Dragović i Uroš Spajić. Kapiten je istegao mišić, a povratniku iz inostranstva nagnječen je zglob. Lekarski tim Crvene zvezde čini sve da obojicu osposobi za derbi koji je na programu u subotu, na stadionu "Rajko Mitić" od 17.00 časova.

Vladimir Lučić stigao je kao klinac u omaldinsku školu Crvene zvezde na insistiranje Nikole Jelića. U to vreme trener Slavoljub Đorđević imao je "svoju vojsku" koju su činili Lučićevi vršnjaci i direktni konkurenti za poziciju krila Miloš Pantović, Andrija Radulović i Ilija Babić.

Vladimir Lučić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Кada je trebalo da se preseli u seniorski fudbal Crvena zvezda ga je prosledila u Grafičar, gde mu je odmah rečeno da neće biti prva opcija. Zato je izabrao da ode u IMT i tamo je pokidao. U redovima "Traktorista" Vladimir Lučić uspeo da postigne 16 golova i da 15 asistencija. Prve pripreme sa Crvenom zvezdom odradio je u leto 2022. i prosto "napunio oči" treneru Dejanu Stankoviću. Nažalost, opet za njega nije bilo mesta na Marakani, prednost je dobio Ibrahim Mustafa, pa je Lučić sezonu proveo u Čukaričkom i tamo pokazao sav svoj raskošan talenat,

Prošlog leta prošao je pripreme kod Baraka Bahara i prosto opčinio stručnjaka iz Izraela. Izborio se sa oštromkonkurencijom kao što su Aleksandar Katai, Stefan Mitrović i Piter Olajinka. Dobio je priliku da igra u startnih 11, posebno je blistao u Ligi šampiona, pa su za njega interes počeli da pokazuju i strani klubovi. Našao se i na radaru selektora A reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija. Nije prvi put da se Vladimir Lučić u životu sreće sa nepravdama i malerima. Ubeđeni smo da će iz svega izaći još jači.

Kurir sport/A. R.

01:25

Vladimir Lučić posle poraza od Sitija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track