HRVATI OTELI PARTIZANU F4! KOŠARKAŠKI SKANDAL GODINE: Srpski klub OPLJAČKAN usred Beograda - pogledajte sramnu odluku sudija VIDEO
Foto: Printscreen

bruka i sramota

HRVATI OTELI PARTIZANU F4! KOŠARKAŠKI SKANDAL GODINE: Srpski klub OPLJAČKAN usred Beograda - pogledajte sramnu odluku sudija VIDEO

Košarka -

Košarkašice Partizana na šokantan način ostale su bez plasmana na Fajnal for WABA lige.

Crno-bele su u poslednjem 8. kolu Superlige doživele poraz u Beogradu od podgoričke Budućnosti (75:74) i tako nisu uspele da se nađu među četiri najbolje ekipe u regionalnom takmičenju.

Meč je obeležila skandalozna odluka hrvatske sudijske trojke (Katić - Hartman - Holjevac) u poslednjem napadu Partizana. Naime, na 12 sekundi pre kraja utakmice crno-bele su imale napad za pobedu, međutim, hrvatski arbitri nisu dosudili očigledan faul nad Jovanom Boričić.

Tako su direktno uticali na ishod ove utakmce.

Crno-bele su ostale bez F4, iako su borbom i prikazanom igrom protiv najboljeg tima u ligi to svakako zaslužile. Nažalost, borbenim košarkašicama Partizana na putu ka ostvarenju velikog uspeha isprečili su se hrvatski arbitri.

Partizanu je bila neophodna pobeda za plasman na F4 koji se 23. i 24. marta odigrava u Podgorici. Crno-bele su sjajno odigrale tri četvrtine, ali su u poslednjoj deonici ostale bez snage i ispustile prednost.

Najefikasnija u srpskom timu bila je sjajna Jovana Boričić, koja je meč završila sa dabl-dabl učinkom, imala je 16 poena i 11 skokova.

ZKK Partizan
foto: KSS

U ekipi Budućnosti istakla se Zorana Radonjić sa 24 postignuta poena.

Kurir sport/J.M.

00:44

Košarkašice Mege osvojile Kup

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track