NAVIJAČI LACIJA NAPRAVILI NOVI VELIKI SKANDAL! Minhenom su se orile NACISTIČKE pesme i to par dana posle PRETNJI SMRĆU! (VIDEO)
Foto: Bernd Feil/M.i.S. / imago sportfotodienst / Profimedia

sramota

NAVIJAČI LACIJA NAPRAVILI NOVI VELIKI SKANDAL! Minhenom su se orile NACISTIČKE pesme i to par dana posle PRETNJI SMRĆU! (VIDEO)

Fudbal -

Navijači Lacija su posetu Nemačkoj i Minhenu iskoristili da opet pokažu svoje pravo lice. Najvatrenije pristalice ovog kluba su godinama na glasu kao ekstremni desničari i fašisti, a neki od njih to i ne kriju. Nakon revanš meča nokaut faze Lige šampiona u kome je Bajern nadoknadio poraz od 1:0 iz prve utakmice i pobedio sa 3:1 oglasila se minhenska policija i otkrila da su sprovedena hapšenja.

U Minhen je došlo 100 navijača Lacija, a jedan je uhapšen jer je otišao u pivnicu u kojoj je Adolf Hitler osnovao Nacističku partiju i pevao fašističke pesme. PR minhenske policije Mihael Marinvald je potvrdio medijima da je 18-godišnjem navijaču izrečena kazna koja je četvorocifrena u evrima. To nije sve jer je istakao da se gone još neki navijači Lacija koji su pevali pesme o "crnokošuljašima", paravojnoj jedinici Fašističke partije Benita Musolinija u Italiji.

Italijanska "Republika" je objavila video na kome se vidi kako navijači Lacija uzvikuju "Duče, Duče, Duče!" u Minhenu, što je naziv kojim se tokom vladavine oslovljavao ideolog i prvi čovek italijanskog fašizma. Takođe se na snimku vidi kako pokazuju fašističkii pozdrav. Pogledajte taj momenat:

Ova vest dolazi samo nekoliko dana posle vesti da su navijači Lacija posle poraza svog tima od Milana u Seriji A pretili smrću i slali grozne poruke Kristijanu Pulišiću, veznom fudbaleru Milana.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track