PRODUŽIO UGOVOR, ALI I DALJE NE DEBITUJE! Zvezda bez Tompkinsa protiv Makabija, uz njega fale još 2 IGRAČA! Sferopulos u problemu!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

evroliga

PRODUŽIO UGOVOR, ALI I DALJE NE DEBITUJE! Zvezda bez Tompkinsa protiv Makabija, uz njega fale još 2 IGRAČA! Sferopulos u problemu!

Košarka -

Crvena zvezda u četvrtak od 19 časova dočekuju Makabi u okviru 29. kola Evrolige, a trener tima sa Malog Kalemegdana, Janis Sferopulos, ponovo će imati problema u pravljenju sastava.

Sferopulos ni na ovom meču neće moći da računa na Treja Tompkinsa koji je od dolaska u Zvezdu već stigao da odradi jedan ugovor, zatim ga produži i uveliko uđe u novi, ali će platu i dalje primati samo za rehabilitaciju i treninge. Do kada će biti tako - ostaje da se vidi.

Trej Tompkins
foto: Starsport

Pored njega, u sastavu Zvezde protiv Makabija neće biti ni Nikole Topića, ni Miloša Teodosića, pa će crveno-beli imati težak zadatak da savladaju "ponos Izraela" i na taj način pomognu Partizanu u borbi za plej-in.

- Igramo protiv snažnog tima, koji može da igra u sjajnom ofanzivnom ritmu. Znamo da moramo da budemo dobri u defanzivi. Imaju dosta igrača koji mogu da nam naprave problem i zato moramo da budemo generalno dobri na svakoj poziciji, individualno i kao tim, da zaustavimo njihovu napadačku igru. Moramo da budemo pametni u napadu, da budemo spremni da uradimo šta treba u odbrani. Moramo sve vreme da budemo koncentrisani, da čitamo njihovu igru i igramo na pravi način. Očekujem pomoć navijača - rekao je Sferopulos i dodao:

- Znamo da nismo u dobroj poziciji na tabeli, ali svaka utakmica u Evroligi je važna. Želimo da nas navijači podrže za sledeći meč.

Crvena zvezda je trenutno na skoru 10-18, zauzima 16. mesto i praktično je izgubila šanse za plej-in, dok je Makabi na poziciji osam, sa 15 trijumfa i 13 poraza i ima dve pobede više od Partizana koji je jedanaesti.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

03:19

Janis Sferopulos posle pobede u finalu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track