NAJAVLJIVALI BORBU ZA F4, STIGLI DO 16. MESTA! Zvezda doživela novi BRODOLOM, a još veći problem je što - NEMA KO DA IGRA PLEJA!
Foto: Starsport

loše

NAJAVLJIVALI BORBU ZA F4, STIGLI DO 16. MESTA! Zvezda doživela novi BRODOLOM, a još veći problem je što - NEMA KO DA IGRA PLEJA!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Areni od Makabija iz Tel Aviva rezultatom 80:84 u utakmici 29. kola Evrolige čime su nastavili ovogodišnje bledo izdanje u Evropi.

Crveno-beli su ostali na skoru od deset pobeda i čak 19 poraza i nalaze se na katastrofalnom 16. mestu na tabeli.

Koliko je to loš učinak dovoljno govori podatak da su ispod njih samo Asvel i Alba, koji su doduše trijumfovali nad timom sa Malog Kalemegdana.

Da stvar bude gora izabranici Janisa Sferopulosa su na poluvremenu imali 16 poena prednosti, ali su po ko zna koji put ove sezone ispustili vođstvo i dozvolili protivniku da slavi.

Da nesreća nikad ne ide sama pokazalo se u finišu utakmice kada se povredio najbolji pojedinac meča i jedini plejmejker Jago dos Santos.

Jago dos Santos
foto: Starsport

Na taj način je dodatno pogoršao stanje i u ovako desetkovanom beogradskom klubu. Na meču protiv "Ponosa Izraela" su nastupili bez Teodosića, Topića, Nedovića, Lazića i Tompkinsa koji i dalje čeka na debi.

Povreda Brazilca zacementirala je činjenicu da je letos napravljen očajan skauting i da crveno-beli sada nemaju nijednog pleja koji može da organizuje igru. Ali to su već pitanja koja bi trebalo da se adresiraju onom ko je pravio selekciju igrača.

Zvezda je za kratko vreme od kluba koji je letos najavljivao borbu za fajnal-for elitnog evropskog takmičenja i sve trofeje na regionalnoj i domaćoj sceni, stigla do tima koji nema organizatora igre i nalazi se pri samom dnu Evrolige.

Nemanja Nedović, Crvena zvezda, Valensija, Evroliga
foto: @starsport

Najgore od svega je što ova sezona kada pričamo o Evropi može da postane još gora, jer crveno-beli do kraja imaju još pet mečeva sa izuzetno jakim ekipama.

U duplom kolu naredne nedelje dočekuju Panatinaikos i Virtus, pa sledi gostovanje Realu u Madridu, nakon toga u Beograd stiže Olimpijakos pre nego što spuste zavesu na takmičenje u Evropi protiv Efesa u Istanbulu. Kada se pogleda raspored, desetkovana ekipa i način na koji igraju deluje da Zvezda u ovim mečevima pitanje da li ima šta da traži.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:21

Dusko Vujosevic, grobari, Partizan, kosarka, arena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track