JOKIĆ PRONAŠAO REŠENJE ZA FRANCUSKO ČUDO, PA GA UNIŠTIO! Nova brutalna utakmica Srbina, Denver preko Popoviča stigao na prvo mesto
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA

JOKIĆ PRONAŠAO REŠENJE ZA FRANCUSKO ČUDO, PA GA UNIŠTIO! Nova brutalna utakmica Srbina, Denver preko Popoviča stigao na prvo mesto

Košarka -

Košarkaši Denvera, predvođeni sjajnim Nikolom Jokićem, protiv San Antonija su rezultatom 117:106 zabeležili 47. pobedu u sezoni.

Nagetsi su stigli do prve pozicije pošto imaju trijumf, ali i utakmicu više od Oklahome.

Ne samo da je odigrao odličan meč, Jokić je ujedno i razbio prvu zvezdu Sparsa, Viktora Vembanjamu, 224 centimetara visokog centra iz Francuske.

Pronašao je rešenje za njegove duge ruke, postigao je 31 poen uz pogođenih 13 od 19 šuteva iz igre i sva četiri sa linije slobodnih bacanja. Imao je još i sedam skokova, pet asistencija i dve blokade.

Odličan je bio i Džamal Marej koji je postigao 15 poena uz 10 skokova, osam asistencija i četiri ukradene lopte, a još četiri igrača ekipe iz Kolorada imalo je dvocifreni poenterski učinak.

Denver je napravio veliku, ispostavilo se kasnije i nedostižnu prednost već u prvoj četvrtini koja je završena rezultatom 37:18.

Usledio je odgovor San Antonija u drugoj deonici, ali u nastavku tim Grega Popoviča nije mogao do preokreta.

Pomenuti Vembanjama je postigao 17 poena uz devet skokova, a najefikasniji u poraženom timu je bio Džeremi Sokan sa 19 poena. San Antonio je sa učinkom 14:53 najlošiji tim Zapadne konferencije.

Kurir sport

Bonus video:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track