RODITELJI VODE DECU U ZVEZDU I PARTIZAN ZBOG KOMPLEKSA! Kalinić zagrmeo: Oni uzimaju SVE, pravila niko ne poštuje!
Foto: Starsport

imao šta da kaže

RODITELJI VODE DECU U ZVEZDU I PARTIZAN ZBOG KOMPLEKSA! Kalinić zagrmeo: Oni uzimaju SVE, pravila niko ne poštuje!

Košarka -

Pod vođstvom Gorana Kalinića na mestu predsednika Radnički sa Crvenog Krsta preskače rangove! Sada su blizu povratka u KLS, a klub mnogo ulaže u mlađe kategorije i izbacuje odlične igrače. Ipak, kada neko "iskoči", pokupe ga oni najveći.

Gostujući u "Jao Mile" podkastu Kalinić je otkrio sa kakvim se problemima susreće njegov klub kada je odnos sa mladim igračima i pre svega njihovim roditeljima reč.

"Baš sam pre neki dan pričao sa ocem od jednog talentovanog dečaka koji je igrao košarku. Pričam onako prijateljski jer kod nas u klubu nema ono ovaj je direktor, ovaj je predsednik... Mi smo svi porodica i mi se držimo, donosimo zajedno odluke. Ja mu kažem: 'Jedini razlog zbog kog jedan roditelj hoće da odvede iz Radničkog Zvezdu i Partizan je kompleks. Ništa drugo. Kompleks roditelja da kaže moje dete igra u Partizanu.Niti imaju bolje uslove niti nude nešto bolje od nas. A siguran sam da nemaju bolje trenere. To je to", istakao je on.

Naglasio je da mladim igračima niko ne može da garantuje da će igrati za Crvenu zvezdu ili Partizan ili da će stići do Evrolige. Zato je možda i bolje da ostanu u nekoj manjoj sredini, spremnoj da im da šansu.

"Da li bilo koji trener bilo kog kluba velikog može da kaže nekom detetu iz Radničkog: 'Ti ćeš sad da dođeš kod nas, mi ćemo da radimo sa tobom i ti ćeš za tri godine da igraš u Areni ispred 30.000 ljudi i biće ti trener Željko Obradović.' Ne može. Oni uzimaju svu decu, Zvezda i Partizan, ali ja nemam ništa protiv toga. Ako dete hoće da ide u Zvezdu i Partizan ono će ići. Nemam ništa protiv tih klubova, samo da se naprave neka pravila, a pravila niko ne poštuje", rekao je on.

Kurir sport / Mondo / Jao Mile podkast

BONUS VIDEO:

00:21

Izlazak igrača, večiti derbi, Crvena zvezda, Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track