KREĆE PARTIZANOVA BORBA ZA LICENCU EVROLIGE! Spektakl u Beogradu, najtrofejniji trener Evrope i rešenje KLJUČNOG problema!
Foto: Starsport

NADAJU SE NAJBOLJEM

KREĆE PARTIZANOVA BORBA ZA LICENCU EVROLIGE! Spektakl u Beogradu, najtrofejniji trener Evrope i rešenje KLJUČNOG problema!

Košarka -

Evroliga polako dolazi do kraja regularnog dela sezone, a ostale su još tri utakmice koje će odrediti sudbinu ekipa koje se bore za nastavak takmičenja. Uporedo se nadmetanjem najboljih timova iz Evrope već nekoliko meseci se sve glasnije spekuliše o proširenju takmičenja što znači da bi trebalo da dođe do uručenja novih licenci kojima teže Crvena zvezda i Partizan.

U ovom tekstu bavićemo se samo šansama Partizana za dugogodišnje rešavanje učešća u najelitnijem evropskom takmičenju. Crno-belu su nedavno imali prezentaciju koju su prezentovali čelnicima Evrolige koja je za cilj imala da ubedi čelnike takmičenja da baš oni postanu stalni učesnici Evrolige.

Partizan, Real Madrid
foto: Starsport©

Karta na koju igra "parni valjak" su naravno navijači i spektakl sa utakmica u Areni koji obilazi planetu i zbog kojih je Partizan prepoznat kao brend. Ljudi iz inostranstva žele da dođu u Beograd i sami se uvere kako to izgleda. Upravo to je glavna šansa kluba iz Humske, a naravno tu je i Željko Obradović, najtrofejniji trener Evrope.

Nedavno je i specijalizovani portal Basketnews plasirao informaciju kako Žoc godišnje na karte potroši oko 30.000 evra, jer klub ne daje besplatne karte.

Partizan, Real Madrid
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ono što je bio ključni "kamen spoticanja" na putu ka licence jeste stabilno samostalno finansiranje. Klub iz Humske sve čini kako bi i taj segment rešio, a deluje da ni to nije daleko od realizacije.

Kao i kod prvog argumenta i tu veliku ulogu igraju navijači. Crno-beli su prodali čak 16.124 sezonskih karata, što garantuje prihod od gotovo 6.000.000 evra, najveću gledanost i budžet koji je u rangu Top 10 timova Evrolige koji je prema rečima Ostoje Mijailovića oko 20.000.000 evra.

Svi ovi podaci govore da u ovom trenutku beogradski klub predstavlja stabilnog člana Evrolige i klub koji mnogo donosi takmičenju, pa je i u interesu čelnika takmičenja da imaju klub sa čijih utakmica se slika šalje u svet.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track