ZVEZDA JURI A LICENCU ZA EVROLIGU! Navijači, parametar po kom su crveno-beli među TOP 10 u Evropi i jedan "kec u rukavu"!
Foto: Petar Aleksić

biće gusto

ZVEZDA JURI A LICENCU ZA EVROLIGU! Navijači, parametar po kom su crveno-beli među TOP 10 u Evropi i jedan "kec u rukavu"!

Košarka -

Još uvek je nepoznanica kako će najelitnije evropsko takmičenje izgledati naredne sezone, a kada se pogledaju aktuelni učesnici šest klubova nema rešen višegodišnji status. U ovom tekstu ćemo se samo baviti šansama Crvene zvezde i njenim argumentima u cilju dobijanja višegodišnje licence.

Ono što je na prvu "loptu" vidljivo jeste da je ABA liga jedino tržište koje nema garantovano mesto u Evroligi, ni šampionu. Međutim, čelnici prvog po jačini evropskog takmičenja garantuju povlašćeni položaj za prvaka prilikom dodeljivanja vajld karti, odnosno da će jedna od specijalinih pozivnica biti rezervisana za prvoplasirani tim Jadranske lige.

Crvena zvezda, KK Crvena zvezda
foto: Starsport

Čelnici beogradskog kluba već nekoliko meseci unazad rade na pripremanju argumenata zašto bi oni bili idealni za dobijanje licence i šta je ono što samo takmičenje dobija sa njima. Karta na koju igraju je svima već opšte poznata, a to je publika koja je celom svetu postala prepoznatljiva i zbog koje su utakmice iz prestonice Srbije postale brend i pravi spektakl kojima svi hoće da prisustvuju.

Crveno-beli su drugi najgledaniji tim u Evropi sa prosečno 18.716 gledalaca kada su domaćini u Areni. Zvezdini mečevi su postali spektakl za koje se uvek traži karta više. Čelnici kluba sa Malog Kalemegdana rade i na rešavanju ključnog problema kada je u pitanju status dugogodišnjeg učesnika, a to je stabilno samostalno finansiranje.

Crvena zvezda, KK Crvena zvezda
foto: Starsport

Crveno-beli imaju 11.666 prodatih sezonskih karata što je donelo oko 5.600.000 evra prihoda, drugu najveću posećenost na Starom kontinentu, gotovo isti budžet kao "večiti" rival koji je nedge oko 20.000.000 evra po čemu su među Top 10 u najelitnijem evropskom takmičenju.

U Zvezdi imaju i jedan "kec u rukavu" u to su planovi o zidanju nove hale od 15.000 mesta po ugledu na najbolje evropske klubove, sa najsavremenijim uslovima i svim onim što jedan moderan i samostalan klub treba da ima.

Jasno je da reč spektakl najbolje opisuje mečeve u Beogradu i da bi prava katastrofa bila ukoliko čelnici Evrolige odluče da uskrate igrače i ljubitelje košarke za gostovanja u glavnom gradu Srbije.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track