LEBRON PRIČAO O KOŠARKAŠKIM GENIJIMA, A ONDA POMENUO JOKIĆA! Srbin će dobro pamtiti reči jednog od najboljih svih vremena!
Foto: AP Yannick Peterhans

KRALJ

LEBRON PRIČAO O KOŠARKAŠKIM GENIJIMA, A ONDA POMENUO JOKIĆA! Srbin će dobro pamtiti reči jednog od najboljih svih vremena!

Košarka -

Lebron Džejms, legendarni košarkaš, jedan od najboljih svih vremena, ne štedi pohvale na račun Nikole Jokića.

Zbog Srbina i njegovog zdravstvenog stanja trenutno strahuju navijači Denvera. a Džejms je o njemu govorio u podkastu koji vodi zajedno sa Džej Džej Redikom, NBA košarkašem u penziji.

On je prvo pričao o inteligenciji na košarkaškom terenu.

"Najbolje četiri ekipe su one sa najboljim igračima i najboljim trenerima. Ono što će ih razlikovati je košarkaška inteligencija, jer postoje trenuci u igri za koje vas trener ne može pripremiti, video snimak ne može da vas pripremi, istorija igre vas ne može pripremiti, već morate da imate košarkašku inteligenciju da odmah napravite prilagođavanje", rekao je Džejms.

Logično je bilo da posle toga pomene Somborca.

"Ako nemate taj nivo mentalnog sklopa ili kapaciteta, onda će tim poput Denvera, koji u Jokiću ima jednog od najvećih košarkaških genija u istoriji, Golden Stejt sa Drejmondom, Stefom... Takve stvari pomažu. Verujem da je kada Golden Stejt pobedio Boston da se sve svelo na IQ u finalu, jer po mom mišljenju Boston je imao više talenta. Ljudi kažu iskustvo, ali IQ je ključan".

Kurir sport

Bonus video:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track