"NJIH NIJE BRIGA ŠTO STE MVP" Vezenkov otkrio kakvu "muku" imaju on i Micić - Ako se brzo prilagodite, imate šansu
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

nba

"NJIH NIJE BRIGA ŠTO STE MVP" Vezenkov otkrio kakvu "muku" imaju on i Micić - Ako se brzo prilagodite, imate šansu

Košarka -

Dva nedavna MVP-a Evrolige krče put u NBA ligi, Saša Vezenkov i Vasilije Micić.

Prošlosezonski dobitnik nagrade za najkorisnijeg igrača Evrolige se bori za minutažu u plej-of sastavu Sakramento Kingsa.

"Teško je. Takođe je drugačije, i morate da naučite. Nije ih briga što ste MVP. Morate se dokazati od početka. Ako se brzo prilagodite, imate šansu. Ako ne, zaista je teško", govori Vezenkov za "Mundo deportivo".

Bugarin je tada izrazio osećaj da je potcenjen u NBA.

"Da, 100 posto. Mislim da možemo da igramo. Sve je u tome da imamo priliku, iako ima mnogo momaka čiji timovi nisu dobri", ističe bivši as Olimpijakosa, potom se nadovezavši na partije Vase Micića u Šarlotu.

"Sada Micić ima više minuta u igri, prihvata svoju ulogu i radi to zaista dobro. Ne znam da li može da bude starter u ovoj ligi, ali može da igra solidnu minutažu i ulogu za bilo koji tim. On zna igru", naveo je Vezenkov.

Pojasnio je i elementarnu razliku u igri između NBA i Evrope.

"U Evropi učimo igru na drugačiji način, svaki posed je važan, a ovde ima mnogo poseda, tako da je to potpuno drugačije. Ako dođete ovde ranije, lakše ćete se prilagoditi životu u SAD uopšte. Ako nam se pruži prilika, možemo da budemo produktivni, možemo da pomognemo u bilo kom trenutku, ali kao što sam rekao, zaista je teško", istakao je Vezenkov.

Kurir sport / Sportske.net

Bonus video:

01:39

Pešić obrazložio zašto su Jokić i Micić otkazali

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track