OVO SE DESILO PRVI PUT U ISTORIJI NBA LIGE! Jokić, Dončić i Sabonis postavili NOVE STANDARDE: Evo na koji način će se PAMTITI!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

zanimljivo

OVO SE DESILO PRVI PUT U ISTORIJI NBA LIGE! Jokić, Dončić i Sabonis postavili NOVE STANDARDE: Evo na koji način će se PAMTITI!

Košarka -

Nikola Jokić, Domantas Sabonis i Luka Dončić ušli su u istoriju NBA lige. Tri evropska košarkaša uspela su nešto što niko pre njih nije i postavila su nove granice kada je najkvalitetnije takmičenje na planeti u pitanju.

Sabonis i Jokić su ove sezone već imali više od 20 tripl-dablova, a sada im se pridružio i Luka Dončić.

Slovenac je u meču u kom je Dalas poražen od Golden Stejta u gostima (104:100) imao učinak od 30 poena, 12 skokova i 11 asistencija, upisao je tripl-dabl, 20. u sezoni i pridružio se Sabonisu koji ih ima 26 i Jokiću koji je 23 puta ostvario ovaj poduhvat. Ovo je prvi put u istoriji da tri košarkaša u toku jedne sezone NBA lige ostvare 20 i više tripl-dablova, tako da su Jokić, Sabonis i Dončić uspeli da urade nešto što niko pre njih nije.

Što se samog meča Golden Stejta i Dalasa tiče, Kajri Irving je bio jedini raspoložen uz Dončića u poraženom timu i ubacio je 27 poena, dok je kod Voriorsa Endrju Vigins imao 23, Kris Pol i Klej Tompson po 14, Stef Kari jedan manje i po sedam skokova i asistencija.

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track