NEPOTIZAM NA DELU: Sin Lebrona Džejmsa se PRIJAVIO ZA NBA draft, a mišljenja su PODELJENA!
Foto: Brian Rothmuller/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

neočekivana odluka

NEPOTIZAM NA DELU: Sin Lebrona Džejmsa se PRIJAVIO ZA NBA draft, a mišljenja su PODELJENA!

Košarka -

Najstariji sin jednog od najboljih košarkaša u istoriji Lebrona Džejmsa - Broni je odlučio da se prijavi na NBA draft 2024. godine.

Ova odluka je izazvala mnogo različitih mišljenja u SAD, a dok neki misle da je ovo pravi potez za Bronija, mnogi smatraju da je prerano, te da Džejms junior još uvek nije na nivou najbolje košarkaške lige na svetu.

Svoju odluku Broni je objasnio na društvenoj mreži Instagram.

- Prošla je godina sa usponima i padovima, ali sam sazreo kao čovek, student i sportista. Odlučio sam da se prijavim za NBA draft, s tim da ću ostaviti mogućnost povratka na koledž, kao i da ulazim u NCAA transfer portal - napisao je Broni Džejms.

Broni je ove godine nastupao za koledž USC, a početak njegove univerzitetske košarkaške karijere obeležila je prava drama.

Dok se spremao za sezonu, mladi košarkaš je na treningu doživeo srčani zastoj, te je hitno hospitalizovan.

Uspeo je da se vrati na teren u decembru, a u prvoj sezoni je za nešto više od 19 minuta na parketu beležio 4.9 poena.

Ono što celoj priči oko ulaska Bronija u NBA daje drugu dimenziju su izjave njegovog oca Lebrona, koji je u više navrata govorio kako mu je najveća životna želja da nastupa sa svojim naslednikom u istom timu, te bi ekipa koja draftuje Bronija potencijalno mogla da računa na to da će privoleti i jednog od najboljih košarkaša u istoriji da im se pridruži.

Lebron Džejms
foto: Printscreen

Mišljenja su različita, nekadašnji ol-star u NBA ligi Beron Dejvis smatra da bi za Bronija bilo mnogo lakše da igra profesionalno nego na koledž nivou, dok većina analitičara uključujući i one sa ESPN-a smatra da Broni uopšte neće biti izabran na draftu, te misle da nije spreman za najveće izazove.

Jedan od igrača kome se ove godine predviđa visok plasman je i naš Nikola Topić, tako da ćemo sigurno sa mnogo pažnje pratiti sva dešavanja.

BONUS VIDEO:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track