SPEKTAKL U LIGI ŠAMPIONA! Najtrofejniji protiv najboljeg u Madridu, Bajern za SPAS SEZONE u Londonu!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

BORBA ZA NAJBOLJEG

SPEKTAKL U LIGI ŠAMPIONA! Najtrofejniji protiv najboljeg u Madridu, Bajern za SPAS SEZONE u Londonu!

Fudbal -

Fudbalski zemljotres u Ligi šampiona. Goreće u Londonu i Madridu. Ono najbolje što Evropa može da ponudi sastaće se u okviru četvrtfinala najelitnijeg evropskog takmičenja. Utakmica koja će svakako privuće najviše pažnje jeste duel između prvaka Evrope Mančester sitija i najtrfejnijeg kluba u istoriji ovog takmičenja Real Madrida.

Finale pre finala kako ga mnogi sa razlogom nazivaju, jer se definitivno sastaju dve najkvalitetnije ekipe na svetu. U prethodna dva izdanja dva puta su se sastajali, oba puta u polufinalu. Kuriozitet je da je tim koji je pobedio u ovom dvomeču oba puta podizao i "ušati" pehar.

Mančester siti
foto: Andrew Yates / Zuma Press / Profimedia

Pre dve godine uspešniji u dvomeču bio je španski klub, a prošle godine "građani" su bili dominantni i to su pokazali u revanšu kada su na svom terenu savladali "kraljeviće" 4:0. Pred večerašnji duel u prestonici Španije može se reći da je španski klub blagi favorit pre svega zbog prednosti domaćeg terena i navijača koji će sigurno biti neprijateljski nastrojeni prema Englezima. U drugom meču večeri, ali ne i manje zanimljivom Arsenal će dočekati Bajern.

"Tobdžijama" dobro ide u prvenstvu i bore se za toliko željenu titulu, a klub iz severnog Londona posle više od decenije igra važnu ulogu i u Evropi. Kada je reč o Bavarcima, oni su u potpuno drugačijem raspoloženju. U Bundesligi imaju 16 bodova manje od Leverkuzena i gotovo je sigurno da će posle 12 godina dominacije u domaćem prvenstvu titulu predati nekom drugom.

Arsenal
foto: James Marsh / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zbog toga nemački klub kao "slamku spasa" sezone vidi najbolje takmičenje Starog kontinenta. Teško je reći ko je u prednosti pred ovaj duel, ali ono što je sigurno jeste da ćemo gledati pravi spektakl i sudar najboljih klubova u ovom trenutku. Oba duela se igraju sa početkom od 21 čas.

Koliko je ovo bitan meč za ekipu Pepa Gvardiole najbolje govori pisanje engleskih medija koji pišu da je najbolji igrač kluba sa "Etihada" Kevin De Brujne navodno rekao Špancu da će na leto napustiti klub ukoliko se ne preskoči prepreka zvana Real Madrid. Belgijanac ima 33 godine, a na leto mu ističe ugovor sa aktuelnim prvakom Evrope.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

02:42

POBEDA SAUDIJSKE ARABIJE OČEKIVANA? Trener: Ulažu mnogo u fudbal, imaju ratnički mentalitet, a uslovi za trenine su im SVEMIRSKI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track