VELIKI PROBLEM ZA ZVEZDU I PARTIZAN: Alba demantuje odlazak iz Evrolige!
Foto: Nenad Kostić

EVROLIGA

VELIKI PROBLEM ZA ZVEZDU I PARTIZAN: Alba demantuje odlazak iz Evrolige!

Košarka -

Alba će aktuelnu sezonu u Evroligi okončati na poslednjem mestu sa svega pet pobeda pred poslednje kolo ligaškog dela.

S obzirom da klub već godinama tavori u elitnom takmičenju , nedavno se pojavila informacija da nemački klub razmatra da naredne sezone igra Evrokup zbog ograničenog budžeta.

Alba, Crvena zvezda, Evroliga
foto: Screenshot

Ovo bi dodatno otvorilo vrata mogućnosti da Srbija i naredne sezone ima dva predstavnika u najkvalitetnijem klupskom takmičenju na Starom kontinentu ukoliko Partizan i Crvena zvezda stignu do finala AdmiralBet ABA lige.

Međutim povodom ovih spekulacija iz Berlina je stigao demanti.

Španski portal "Ensestando" objavio je informaciju da je Alba već načinila korak ka učešću u Evroligi i naredne sezone tako što je predstavila dokument koji je potpisao Đordi Bertomeu, tada predsednik Evrolige, a koji garantuje Albi da će igrati to takmičenje i u sezoni 2024-25.

Isti izvor navodi da će Alba tako verovatno i naredne sezone igrati u Evroligi, te da će to "uticati na ambicije Valensije i srpskog tima koji ne osvoji AdmiralBet ABA ligu".

Ono što je za sada sigurno jeste da će prvak ABA lige biti učestnik Evrolige, kao i osvajač Evrokupa, dok će se za specijalnu pozivnicu boriti i Virtus i Valensija koju su istu dobili prošle sezone.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track