NIKOLA JOKIĆ ODRŽAO ČAS KOŠARKE! Još jedna MVP partija MAESTRALNOG Srbina! Denver zabeležio VAŽNU POBEDU u borbi za prvo mesto!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

nba

NIKOLA JOKIĆ ODRŽAO ČAS KOŠARKE! Još jedna MVP partija MAESTRALNOG Srbina! Denver zabeležio VAŽNU POBEDU u borbi za prvo mesto!

Košarka -

Impresivan dabl-dabl sjajno srpskog košarkaša u važnom trijumfu Nagetsa

Zahvaljujući maestralnom Nikoli Jokiću Denver je zabeležio izuzetno važnu pobedu na gostovanju protiv Jute 111:95.

Kao i obično, opet je dominirao srpski košarkaš Nikola Jokić, kome su nedostajale tri asistencije da zabeleži novi tripl-dabl u sezoni. Momak iz Sombora meč je završio sa 28 poena, 13 skokova i sedam asistencija. Imao je šut iz igre 12/20, a ubacio je i dve trojke iz isto toliko pokušaja.

Pored Jokića, na ovom meču sjajan je bio i Džamal Marej koji je utakmicu takođe završio sa 28 postignutih poena.

U poraženom timu istakli su se Horton Taker sa 24 poena i Omar Jurtsevan sa 20 postignutih poena.

Denver je od samog starta kontrolisao dešavanja na terenu. Nagetsi su već nakon prve deonice imali dvocifrenu prednost, koja je išla do +19. Međutim, Juta se nije predavala. Džezeri su u trećoj deonici napravili seriju i prišli na -3, ali zahvaljujući sjajnom Jokiću Denver je odbio nalet i ponovo vratio dvocifrenu razliku. U poslednjem periodu igre ekipa iz Kolorada je ponovo stigla do nedostižnih +19 i rutinski privela meč kraju.

Nakon ovog trijumfa Denver je ostao na deobi prve pozicije na Zapadu i do kraja regularnog dela vodiće žestoku bitku sa Minesotom i Oklahomom za prvo mesto. Nagetsi i Minesota trenutno imaju isti skor 55-24, dok Oklahoma ima jedan trijumf manje.

U preostale tri utakmice Denver će prvo u četvrtak igrati veliki derbi sa Minesotom kod kuće, zatim ide u San Antonio, pa gostuje Memfisu.

Kurir sport/J.M.

00:24

Nikola Jokić pred meč protiv Klipersa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track