DRAMATIČAN VAPAJ BIVŠE NBA ZVEZDE ZALEDIO SVET: Znam da mi nije mnogo ostalo - UMREĆU ako ne dobijem novi bubreg!
Foto: Printscreen

UŽAS

DRAMATIČAN VAPAJ BIVŠE NBA ZVEZDE ZALEDIO SVET: Znam da mi nije mnogo ostalo - UMREĆU ako ne dobijem novi bubreg!

Košarka -

Proslavljeni NBA košarkaš Nejt Robinson ima velikih zdravstvenih problema, njegovo stanje je alarmantno i jedini spas je hitna transplantacija bubrega.

Čuveni plejmejker se godinama unazad bori sa prestankom rada bubrega, stanje se dramatično pogoršalo i jedina šansa da preživi je transplantacija.

"Znam da mi nije mnogo ostalo, ako ne dobijem novi bubreg. Neću još dugo poživeti. Zato svaki trenutak koristim koliko mogu. Nečije telo odbija dijalizu. Hvala Bogu moje ne odbija i mogu da živim. Da ne idem na dijalizu ne bih preživeo više od nedelju ili dve. Ozbiljno je, ne smem da je propustim nijedan dan. Idem tri dana nedeljno po četiri sata. Očiste mi krv i izvade sve toksine. Mnogo mi pomažu jer tako preživljavam", rekao je Robinson.

Uprkos bolesti, Robinson pokušava da živi normalno.

"Dijaliza mi pomaže i sada samo uživam u trenucima u kojim sam zdrav. Izlazim sa decom, porodicom, igram košarku, sve stvari koje volim. Pokušavam da ostanem normalan", dodao je 39-godišnjak.

Robinson je od 2005. do 2015. uspešno nastupao u NBA ligi. Igrao je za Njujork Nikse, Boston, Oklahomu, Golden stejt, Čikago, Denver, Kliperse i Nju Orleans.

Nejt Robinson
foto: Ronald Martinez / Getty images / Profimedia

Iako je visok samo 175 centimetara čak tri puta bio je pobednik takmičenja u zakucavanjima na NBA Ol-staru.

Kurir sport/J.M./B92

01:14

NESTVARAN PODATAK! Scene iz Arene PREPLAVILE INTERNET - Partizanu i Grobarima pošlo za rukom ONO što nije ni NBA klubovima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track