SEZONA ZA ZABORAV I ŠAMAR OD KOG BRIDE OBRAZI! Put od najbolje Zvezde ikada do NAJUBEDLJIVIJEG PORAZA u istoriji!
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

evroliga

SEZONA ZA ZABORAV I ŠAMAR OD KOG BRIDE OBRAZI! Put od najbolje Zvezde ikada do NAJUBEDLJIVIJEG PORAZA u istoriji!

Košarka -

Tresla se gora, rodio se miš! Ovako se najbolje može opisati sezona KK Crvena zvezda koja se debaklom od Anadolu Efesa u Istanbulu oprostila od Evrolige za ovu sezonu. To samo po sebi i nije toliko strašno, ali ono što je tragično jeste način na koji je utakmica odigrana i poraz od 45 poena razlike.

Da stvar bude gora između očekivanja i bombastičnih izjava pre početka sezone i sadašnjih rezultata prisutan je ogromni kontrast. Ne tako davno u septembru 2023. godine predsednik kluba sa Malog Kalemegdana Nebojša Čović rekao je da je ovo najbolji tim crveno-belih od kada je on u klubu.

Nebojša Čović
foto: Starsport

- Naš cilj je osvajanje ABA lige, Kupa, domaće lige, F4 Evrolige i osvajanje EL. Videćemo koliko ćemo to uspeti. Ovo je najbolji tim koji Zvezda ima od kada sam ja u klubu - rekao je Čović.

Iz ove izjave pitanje koje logično svi postavljaju jeste "Ako je ovo najbolja Zvezda, kakva je tek ona najgora"? Sada već tradicionalno Zvezda se oprostila od šansi za doigravanje deset mečeva pre kraja regularnog dela, što je za tim koji imaju i novac koji je uložen zaista sramotno.

Crvena zvezda, Miloš Teodosić, KK Crvena zvezda
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Na kraju je ipak zabeležena istorijska sezona, ali ne zahvaljujući dobrim igrama, već na osnovu dve stvari koje se su desile na mečevima beogradskog kluba. Po poenima kojima je Majk Džejms ušao u istoriju kao najbolji strelac u istoriji elitnog takmičenja, ali i po najubedljivijem porazu od kada igraju ovo takmičenje.

Do sad je najveći poraz Zvezda doživela na gostovanju Himkiju 2015. godine 38 razlike, ali je ovaj najbolji tim u Čovićevoj eri uspeo da obori i ovaj negativni rekord. Da nije bilo ova dva događaja ne bi se ni pričalo o sezoni srpskog predstavnika u Evropi.

Crvena zvezda, KK Crvena zvezda
foto: Starsport

Ovako će navijači što pre želeti da zaborave ovu košmarnu sezonu i tim koji više liči na grupu rekreativaca nego na tim u koji je prema rečima predsednika kluba Nebojše Čovića uloženo nešto preko deset miliona evra.

- Budžet Crvene zvezde je 15.777.062 evra. Hajde da kažemo, oko 15 miliona i 800. Troškovi za igrače, po finansijskom fer-pleju Evrolige, ne smeju da pređu 65 odsto budžeta. To znači da su naši troškovi za igrače negde oko 10 milona i 200, tačnije 10.192.738 evra. To je budžet za sezonu 2023/24 - izjavio je Čović sredinom decembra 2023. godine prilikom gostovanja u jutarnjem programu TV Prva.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:56

Fudbal kao trenutno najvažnija stvar i žena kao savetnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track