GDE JE TU PRAVDA, GOSPODO IZ EVROLIGE? Zaleteo se da BIJE SUDIJU - nisu ni pomislili da ga suspenduju, a Teodosića UNAKAZILI
Foto: Printscreen

dvostruki aršini

GDE JE TU PRAVDA, GOSPODO IZ EVROLIGE? Zaleteo se da BIJE SUDIJU - nisu ni pomislili da ga suspenduju, a Teodosića UNAKAZILI

Košarka -

Bivši reprezentativac Srbije i košarkaš Crvene zvezde Miloš Teodosić surovo je kažnjen za ispad koji je napravio u Istanbulu na meču protiv Efesa u poslednjem kolu regularnog dela sezone u Evroligi.

Miloš Teodosić, Crvena zvezda, KK Crvena zvezda
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Plejmejker Crvene zvezde grubo je faulirao protivničkog igrača, a onda je ušao u žestok verbalni sukob sa sudijom Huanom Karlosom Garsijom zbog čega je zaradio isključenje.

Zbog nepoštovanja sudije Evroliga je odlučila da žestoko kazni Srbina. Teodosić je zbog neprimerenog ponašanja dobio dva meča suspenzije u košarkaškim takmičenjima Evrolige i moraće da plati kaznu u iznosu od 15.000 evra.

Evroliga je tako po ko zna koji put pokazala dvostruke aršine, jer je košarkaš Makabija Vejd Boldvin za sličan ispad dobio mizernu kaznu.

Naime, početkom februara na utakmici između Makabija i Baskonije Boldvin je nasrnuo na arbitra Marcina Kovalskog jer nije dosudio faul u poslednjem napadu gostiju. Bacio je loptu u pravcu sudije, uneo mu se u lice, a u jednom momentu delovalo je da će ga i udariti. Umešali su se saigrači i uspeli da spreče ozbiljniji incident.

Za ovaj neprihvatljiv ispad Boldvin nije dobio suspenziju, moraće samo da plati novčanu kaznu u iznosu od 3.500 evra, a Evroliga je njegov postupak opisala kao "nedostatak poštovanja prema sudiji tokom jedne situacije".

Očito se zvezdama bogatih klubova koji su suvlasnici Evrolige ovakve stvari tolerišu, iako bi pravila morala biti ista za sve.

Kurir sport/J.M.

00:22

Teodosić predvodi slavlje Zvezde

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track