OSTOJA MIJAILOVIĆ RAZGALIO GROBARE: "Partizan će sledeće sezone imati DUPLO VEĆI budžet"
Foto: @starsport

evroliga

OSTOJA MIJAILOVIĆ RAZGALIO GROBARE: "Partizan će sledeće sezone imati DUPLO VEĆI budžet"

Košarka -

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović gostovao je u podkastu "Večiti" na Sport klubu, a ovom prilikom je pričao o brojnim temama.

Jedna od najzanimljivijih tema za navijače crno-belih bila je priča o budžetu za sledeću sezonu.

- Ovaj rezultat (u aktuelnoj sezoni) neće ugroziti klub. Evroliga postavlja minimum od 9 miliona evra, mi ćemo sledeće sezone imati veći budžet. Možda i duplo veći budžet. U Partizanu je toliko urađeno da je to prosto neverovatno. Košarka je proizvod ovoga što mi radimo - rekao je Mijailović, pa se osvrnuo na ovu sezonu:

- Kada imate novac nekada imate sreće da kupite bolje igrače za manje novca. Sada smo došli u situaciju da nas je uhvatila ona euforija, da li ćemo na fajnal for, malo poremetila. To nas je i dovelo u situaciju da smo doveli skuplje igrače i da smo ih plaćali možda i više nego što bi trebalo - iskren je bio Mijailović.

Nastavio je o finansijama.

- Ja sam mogao da odem kod nekog sponzora i tražim pare, ako imamo ugovor na pet godina, a nemamo ga. Mi nismo grčki klubovi da imamo 10 miliona od TV prava. Zvezda i Partizan od TV prava nemaju ništa. Mi imamo "kikiriki" u odnosu na ostale klubove, a ne zaboravite, mi se sa njima takmičimo. Zamislite da ste vi predsenik Partizana i kažete: "Ja sam najgledaniji tim u Evroligi, a od TV prava nisam dobio ništa". Uvek je u životu bitna motivacija. Ja nikada u Partiznu nisam imao balans. Kada sam došao tu su bili samo ljudi koji su tu čekali svojih 20 plata. U to vreme je Partizan isplaćivao 3, 4 plate godišnje. Mi smo danas isplatili sve plate, i za igrače, i za zaposlene. Uz to, danas nemate mesto u Evroligi i situacija nije jednostavna. Morate kratkoročno da planirate, planirate velike stvari - zaključio je Mijailović

Kurir sport / Sport klub

BONUS VIDEO:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track