ZVEZDA SE OGLASILA! Izdali saopštenje pred polufinale ABA lige: Tim sudijskih eksperata nastaviće sa analizama...
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

saopštenje

ZVEZDA SE OGLASILA! Izdali saopštenje pred polufinale ABA lige: Tim sudijskih eksperata nastaviće sa analizama...

Košarka -

Košarkaški klub Crvena zvezda obratio se javnosti saopštenjem pod naslovom "ABA liga u očima statistike".

Tekst objaavljen na zvaničnom sajtu kluba sa Malog Kalemegdana vam prenosimo u celosti:

"Četvrtfinalne serije ABA lige su završene i pred nama su polufinala najjačeg regionalnog takmičenja. KK Crvena zvezda Meridianbet je pobedom nad Studentskim centrom prvo u Beogradu, a potom i u Podgorici zakazala borbu za finale sa ekipom Mege, dok drugi polufinalni par čine Partizan i Budućnost.

Dok se čeka početak polufinalne serije, KK Crvena zvezda se pozabavio statistikom tri srpska kluba koja igraju ABA ligu, a u obzir su uzeta slobodna bacanja i broj ličnih grešaka tokom ligaškog dela takmičenja.

Uporedili smo koliko je svim ekipama dosuđeno slobodnih bacanja, a koliko protivnicima tokom ligaškog dela takmičenja (26 kola) i došli do sledećeg: KK Crvena zvezda u proseku po meču izvede 19,23 slobodna bacanja, dok protivnici 18,85 puta šutnu penal.

Kada govorimo o preostala dva srpska predstavnika, Mega po susretu šutne 23,42 slobodna bacanja, dok protivnici to urade 20,81 put, a kada govorimo o Partizanu oni su na 26 utakmica ligaškog dela u proseku šutirali 22,34 penala, dok su njegovi protivnici to činili 20,54.

Naš klub je u proseku pravio 21,5 ličnu grešku po meču, dok je prosečan broj dosuđenih ličnih grešaka protivnicima bio 21. Partizan je pravio u proseku isti broj ličnih grešaka kao crveno-beli (21,5), ali je protivniku dosuđivano više – 24,6.

Što se tiče trećeg srpskog predstavnika, ekipa Mege je u proseku po duelu pravila 22,7 ličnih grešaka, dok su protivnici pravili po 22,1.

U tabelama se može videti kako su rangirani klubovi po ova dva kriterijuma suđenja.

Ovako je bilo u ligaškom delu sezone, krenuo je plej-of…

Tim sudijskih eksperata KK Crvena zvezda nastaviće sa analizama u skladu sa pravilima FIBA i Evrolige", piše u saoptenju crveno-belog kluba.

Podsetimo, polufinalna serija počinje 30. aprila.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track