KAKAV MEČ - BOSTON POSLE PRODUŽETKA SRUŠIO INDIJANU! Maestralni Tejtum odbranio domaći teren, Pejsersi ISPUSTILI pobedu! (VIDEO)
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA

KAKAV MEČ - BOSTON POSLE PRODUŽETKA SRUŠIO INDIJANU! Maestralni Tejtum odbranio domaći teren, Pejsersi ISPUSTILI pobedu! (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Bostona poveli su sa 1:0 u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige, pošto su na svom terenu posle produžetka savladali Indijanu rezultatom 133:128.

Velika drama viđena je u čuvenom "Gardenu". Boston je bio na kolenima, Pejsersi su bili nadomak velikog brejka, međutim, u samom finišu četvrte četvrtine ispustili su trijumf iz ruku.

Naime, na 30 sekundi pre kraja regularnog dela Indijana je imala tri poena prednosti 117:114, ali do kraja meča nije uspela da postigne koš. To je kaznio Džejlen Braun koji je na šest sekundi pre zvuka sirene iz izuzetno teške pozicije pogodio trojku i doneo produžetak svom timu.

U produžetku Indijana se potpuno ugasila. Boston je "zategao" odbranu, Tejtum je dominirao u napadu i Seltiksi su na kraju uz dosta muke upisali pobedu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džejson Tejtum sa 36 postignutih poena i 12 skokova. Dru Holidej je ubacio 28, a Braun je meč završio sa 26 poena.

U poraženom timu istakli su se Halibarton sa 25, Sjakam sa 24 i Tarner sa 23 poena.

Naredni meč na programu je u noći između četvrtka i petka od 02.00 po našem vremenu.

Kurir sport/J.M.

01:14

NESTVARAN PODATAK! Scene iz Arene PREPLAVILE INTERNET - Partizanu i Grobarima pošlo za rukom ONO što nije ni NBA klubovima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track