REPREZENTATIVAC SRBIJE NAPADA TROFEJ U EVROLIGI! Milutinov: Želim da uradim sve, bez obzira na sve, da dobijem utakmice!
Foto: /IPA / Sipa Press / Profimedia

fajnal for

REPREZENTATIVAC SRBIJE NAPADA TROFEJ U EVROLIGI! Milutinov: Želim da uradim sve, bez obzira na sve, da dobijem utakmice!

Košarka -

Reprezentativac Srbije i centar Olimpijakosa, Nikola Milutinov, izneo je svoja očekivanja pred Fajnal for Evrolige koji se od 24. do 26. maja održava u Berlinu.

Olimpijakos je treću godinu zaredom obezbedio mesto na F4 i nada se da će rasplet ovaj put biti drugačiji.

Jedan od glavnih aduta ekipe iz Pireja je sjajani srpski centar Nikola Milutinov, koji se prošlog leta vratio u redove grčkog velikana nakon nekoliko sjajnih sezona u moskovskom CSKA.

Milutinov je u razgovoru za "Eurohoops" otrkio da sa nestrpljenjem čeka okršaj sa Real Madridom u polufinalu.

"Osećam se odlično, uzbuđen sam i radujem se tome. Jedva čekam da prođu naredni dani i da počnemo da igramo. Jer mislim da je to najveći košarkaški događaj u Evropi. Uzbuđen sam i nadam se da ću imati drugačije iskustvo u odnosu na ono koje sam imao kao član Olimpijakosa prošli put", reako je Milutinov.

Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Olimpijakos, Barselona
foto: Screenshot

Iskusni centar osvrnuo se i na tešku povredu zbog koje je tri meseca bio van terena.

"Bila su to tri zaista teška meseca za mene. Bilo je mnogo stvari kroz koje sam prolazio. Ali srećom imao sam ljude oko sebe da me podrže i daju snagu. Jer sam imao mnogo uspona i padova", kaže Milutinov i dodaje:

"Normalno je kada proći kroz takvu fazu, mislim da sam sada jači nego što sam bio ranije, jer teška vremena te čine jačim i boljim od prvog trenutka kada sam se povredio dobro jer sam osetio da se nešto desilo mojoj nozi, nisam očekivao da će me zadržati tako dugo, a prošlost je prošlost. Kako igram i kako mogu da budem sa svim ovim igračima koje volim. Zaista je sjajan osećaj vratiti se na teren sa njima".

Olimpijakos će pokušati da se revanšira Realu za poraz u finalu prethodne sezone.

"Radimo cele sezone za ove stvari. Igrači koji su doživeli ovaj udarac, mislim da će to želeti više od svih nas. Sećam se da je bilo teško. Navijao sam za Olympiacos. Ali to je prošlost, znamo kako moramo da razmišljamo o budućnosti i moramo da budemo spremni za sledeći meč", poručio je Nikola.

Srpski košarkaš veruje kako će ove sezone odbrana njegovog tima presuditi.

"Mislim da smo prilično tvrd tim. Mislim da je naša odbrana zaista na drugom nivou. Pokazali smo kakvu košarku možemo da igramo u petoj utakmici. Želim da uradim sve, bez obzira na sve, da dobijem utakmice. Tako da je to verovatno jedna od te stvari nije “lepa” košarka, ili bilo šta slično, radi se samo o tome što je potrebno da se posao završi".

Kurir sport/J.M./Basketballsphere

00:46

Milutinov i Davidovac dižu Đokovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track