ATOMSKA KOŠARKA U BERLINU KULMINACIJU DOBIJA U FINALU! Sudar dva najbolja tima Evrope za titulu! Pao hoće da skine KRUNU "kralju"!
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

goreće

ATOMSKA KOŠARKA U BERLINU KULMINACIJU DOBIJA U FINALU! Sudar dva najbolja tima Evrope za titulu! Pao hoće da skine KRUNU "kralju"!

Košarka -

Spektakl! Tom rečju se najbolje može opisati ono što smo videli u polufinalima Evrolige, a tek predstoji ono najbolje i najvažnije - odlučujuća bitka za trofej, finale! Real Madrid i Panatinaikosa (20.00) boriće se za trofej prvaka Starog kontinenta.

Po svemu viđenom i tokom sezone gde su u regularnom delu završili na prve dve pozicije, na osnovu mečeva u plej-ofu i na fajnal-foru. Reklo bi se da je madridski klub favorit, igraju fantastično tokom cele sezone. Izgledaju kao prava "mašinerija", što su pokazali i u polufinalu sa Olimpijakosom.

Panatinaikos, Fenerbahče
foto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

- Da bismo dobili utakmicu ključ mora biti kao i u finalu. Da kontrolišemo meč, posebno pod košem. Verujem da ćemo nači dobitnu kombinaciju - istakao je Vensan Poirije.

Kada je reč o grčkom klubu i oni imaju svoje šanse. Ergin Ataman je posložio kockice i različite karaktere u ekipu. Ono što treba istaći jeste velika podrška navijača koju će imati atinski klub, jer je po mnogim procenama došlo mnogo više Grka u odnosu na Špance.

- Dobar je osećaj, srećni smo što smo u finalu. Moramo da se spremimo za Real, već smo ih pobeđivali ove godine - rekao je centar Atinjana Matijas Lesor.

Real, Olimpijakos
foto: Andreas Gora / AFP / Profimedia

Panatinaikos ima šest titula, ali na trofej čeka od 2009. godine. Real je najtrofejniji tim Evrope sa 11 trofeja i aktuelni je branilac pehara. Pre samog finala od 18.00 biće odigran i meč za treće mesto između Olimpijakosa i Fenerbahčea.

Ono što ljubitelje košarke u Srbiji najviše zanima jeste status Crvene zvezde i Partizana u Evroligi.

Panatinaikos
foto: Profimedia

- Srpsko tržište je neverovatno i veoma važno za Evroligu, ali niko ne želi da vidi ono što se desilo na nedavnom finalu ABA lige. To nikako nije dobro. Ukupan utisak iz prisustva dva srpska tima je pozitivan, međutim, ovaj incident između dva evroligaška tima u lokalnoj ligi ne pomaže - rekao je generalni direktor Evrolige Paulijus Motiejunas, aludirajući na udaranje Stefana Lazarevića od strane Džejmsa Nanelija.

Dejan Bodiroga, prvi čovek najelitnijeg evropskog takmičenja, govorio je o statusu srpskih klubova za narednu godinu u Evroligi:

- Šampion nema specijalnu pozivnicu, ali ima prioritet da dobije mesto - jasan je predsednik Evrolige.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track