NIKAD VEĆA ZABRINUTOST PRED NOVAKOV NASTUP U PARIZU! Ovo su razlozi za STRAH svih koji obožavaju srpskog tenisera!
Foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

bojazan

NIKAD VEĆA ZABRINUTOST PRED NOVAKOV NASTUP U PARIZU! Ovo su razlozi za STRAH svih koji obožavaju srpskog tenisera!

Tenis -

Vreme je za Pariz. Počinje Rolan Garos. Naravno, ono što najviše interesuje srpsku tenisku javnost i što je praktično postala stvar kulture i kućnog vaspitanja jeste najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Ipak, moglo bi se reći da pred turnir u glavnom gradu Francuske vlada nikad veća zabrinutost i strah kada je u pitanju Srbin. Razlog za to pre svega leži u činjenici da je Novak u prethodnim mesecima iznenađujuće zaređao nekoliko poraza što samo po sebi nije problematično, ali jeste ako oni dolaze od tenisera sa kojima Nole nikako ne bi smeo da ima problema.

Novak Đoković
foto: EPA/MARTIAL TREZZINI

Da su razlozi za zabrinutost opravdani pokazuju i reči najboljeg tenisera nakon poraza u Ženevi od češkog tenisera Mahača.

- Naravno da sam zabrinut... Nisam igrao dobro cele tokom godine, osim nekoliko mečeva. Stvari su takve kakve su... Ne vidim sebe kao favorita u Parizu. Pokušaću da idem meč po meč, pa ćemo videti - rekao je Nole.

Srpski teniser je od početka sezone nanizao ček šest izgubljenih mečeva i nema nijednu titulu, ali ni finale ove godine, što se u poslednjih 15 sezona nikad nije desilo. Još više brine činjenica da su ti porazi dolazili i od igrača koji uz svo poštovanje ne bi smeli da budu konkurencija osvajaču 24 grend slema. Tako je Nole u Indijan Velsu izgubio od Luke Nardija, u Monte Karlu od Ruda, u Rimu od Tabila, a u Ženevi od Mahača.

Novak Đoković
foto: EPA/MARTIAL TREZZINI

Ono što još više brine sve navijače jeste govor tela srpskog tenisera, deluje da nema one prepoznatljive energije i esplozije u igri koja kao uragan "oduva" protivnika sa terena. Đoković je još uvek prvi na ATP listi, ali ukoliko Srbin ne osvoji turnir moglo bi da dođe do promena na čelu liste. Novak brani titulu osvojenu prošle godine samim tim i 2.000 poena.

Kako igra u prvih šest meseci sezone deluje da ima razloga za strepnju, ali nas je Novak bezbroj puta do sada navikao da je najbolji onda kada je najteže i kada niko to od njega ne očekuje. Đoković će odbranu titule najverovatnije početi u utorak protiv Pjer Iga Erbera.

Novak Đoković
foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Raspored Srba na Rolan Garosu

Nedelja Olga Danilović - Martina Trevisan Aleksandra Krunić - Kejti Volnjec Laslo Đere - Danijel Altmajer

Ponedeljak Miomir Kecmanović - Tijago Monteiro Dušan Lajović - Roman Safijulin

Utorak Novak Đoković - Pjer Igo Erber Hamad Međedović - Žofri Blankonou

U Parizu najveću pažnju privlači meč prvog kola između Aleksandra Zvereva i Rafe Nadala, a Novak je govorio o Špancu i o tome razmišlja li o kraju karijere:

- Tužan sam zbog svih povreda koje je zadobio Nadal i osećam sreću ako pogledam svoju karijeru. Nadam se da ću još malo ostati u formi, jer volim ovaj sport i ne želim da se penzionišem. Znam da nisam dobro sam počeo sezonu, pokušaću ponovo da pronađem prave senzacije.

Turnir u Francuskoj imaće i znatno više finansijskih sredstava u odnosu na prošlu godinu, jer su organizatori osigurali 7,82 odsto veći nagradni fond, pa će u Parizu biti isplaćeno ukupno 53,48 miliona evra. Najbolji u pojedinačnoj ženskoj i muškoj konkurenciji dobiće po 2,4 miliona evra, a finalisti pripada po 1,2 miliona. Poraz u prvom kolu i dalje donosi 73.000 evra, a pobeda 110.000 evra.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:26

Australijan open, atmosfera, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track