Vesterman: Vujošević je jedinstven, treniramo i po šest sati

Zadovoljan

Vesterman: Vujošević je jedinstven, treniramo i po šest sati

Košarka -
Volim to što Partizan ima fantastičnu publiku i što imam priliku da igram protiv velikih timova i igrača, kažemladi Francuz

Plejmejker Partizana Leo Vesterman u prošloj sezoni je nastupao za Asvel, a u intervjuu za francuski L'Equipe otkriva pojedine stvari vezane za igre i život u Beogradu.

Francuski novinari stupili su u kontakt sa "jedinicom" Partizana nešto pre ponoći, kada se završio trening. Upitali su ga da li je to jedna od tajni uspeha Partizana.

"Definitivno jeste. Delimo halu sa Crvenom zvezdom, ali ipak treniramo i po šest sati dnevno. Nemamo izbora, jer imamo mladi tim, koji jedino tako može da napreduje. Radimo sa 100 odsto snage tokom treninga. Nije da smo uzbuđeni zbog toga, ali želimo da budemo bolji i znamo da je ovo pravi način", kaže Vesterman.

Mladi plej uporedio je treninge u Srbiji i Francuskoj.

"Nije da nismo puno radili tamo. Međutim, trener Vujošević ima svoje metode i po tome i jeste poznat. On je jedinstven i obraća pažnju na svaki detalj. Međutim, verujte da ni u Francuskoj nije ništa lakše. Da se ne trenira naporno, Francuska ne bi imala toliko igrača u NBA ligi".

U meču Evrolige, protiv CSKA, Vesterman je proveo na parketu 41 minut, a nekoliko dana kasnije odigrao je i meč protiv Budućnosti.

"Upravo sam zbog toga u Partizanu. Želim da igram što više. Volim to što Partizan ima fantastičnu publiku i što imam priliku da igram protiv velikih timova i igrača. Intenzitet meča protiv CSKA je bio na najvišem mogućem nivou. Nikada nisam bio tako umoran. Nadam se da će mi ovo veliko iskustvo pomoći i da se probijem i do značajnije uloge u reprezentaciji Francuske. Svi znamo ko je Toni Parker i da je konkurencija jaka, ali mislim da mogu da pomognem timu, jer sa svojom visinom mogu da pokrijem tri pozicije".

Vesterman je otkrio da u budućnosti želi da se oproba u NBA ligi.

"Ne krijem da mi je NBA liga jedna od želja. To je veoma atraktivno takmičenje. Međutim, nemam nameru da odem tamo i sedim na klupi. Oduvek sam želeo da imam ulogu koja mi je sada poverena. Uživam u igri i cilj mi je da što više vremena provodim na parketu", zaključuje Vesterman.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track